segítségnyújtás

2021.10.26. 06:22

Szívmelengető agostyáni adomány: az óvoda és a tűzoltóság is gyarapodhat

A hagyományos Szent Ágoston-napi búcsún adományokat is gyűjtöttek. A tombola eladásából befolyt forintok a Tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézményét, a Bergengócia óvodát gazdagították, míg a búcsún szervezett jótékonysági várás bevételét az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapta.

Petrik J.

Az adományokat hétfőn az óvodában, illetve a tűzoltószertár előtt Rigó Balázs, Tata alpolgármestere, valamint dr. Varga András a körzet önkormányzati képviselője adták át. Az óvodában Zsebőkné Hídvégi Éva, intézményvezető köszönte meg az óvoda számára összegyűjtött 100 ezer forintot. A vezető kiemelte, hogy naponta tapasztalják a helybeliek együttműködését, összefogását az óvoda, illetve az apróságok érdekében. Az ovisoknak gyümölcsöt hoznak az agostyániak, a gyerekek megnézhetik a városrész lakóinak állatait. Azaz az óvodások és az óvoda előtt a környék minden portája nyitva áll.

Rigó Balázs azt hangsúlyozta, ebben az évben is nagy sikerrel zárult ez a jótékonysági akció, amelyet az óvoda fejlesztésére fordíthat az intézmény. A tűzoltószertár előtt Zentner Miklós, az egyesület elnöke fogadta az adományozó „delegációt”. A „parancsnok” elmondta, hogy a nekik gyűjtött 80 ezer forintot eszközök beszerzésére fordítják majd, azaz van mire költeniük az adományokat. Eközben a jótékonysági akció fő szervezője, Szalai Beatrix át is adta a „pénzes borítékot” a tűzoltóknak.

Dr. Varga András pedig úgy fogalmazott, az önkéntes egyesület igazi közösségi szervezet, amelynek speciális feladatain túl, mindig mozgósítani lehet őket. Azaz meglehetősen szerteágazó a tevékenységük, és már csak ezért is, munkájuk egyértelműen megérdemli a támogatást.

Óvodásoknak és önkénteseknek

A Bergengócia Óvoda szívügye minden helybelinek. Az adománygyűjtésből 100 ezer forint jutott az ovisok második otthonára is. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából a tatai önkormányzat már 500 ezer forintos támogatásba részesítette Agostyán városrész önkéntes tűzoltóit. A közelmúltban pedig a tradicionális Szent Ágoston-napi búcsún is gyűjtöttek a településrész lánglovagjainak mintegy 80 ezer forintot. Ez is azt bizonyítja, hogy a közösség mennyire a szívén viseli az önkéntesek munkáját.

Ezek is érdekelhetik