beruházás

2021.10.29. 10:52

Pár héten belül már új köntösében tündökölhet az esztergomi Fürdő Szálló

Célegyenesbe fordult a Fürdő Szálló külső rekonstrukciója, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő létesítményről hamarosan lekerül a védőháló és az állványzat.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A tervek szerint november középéig már csak az esővíz elvezető csatornák kiépítése és a mészkő lábazat elhelyezése lesz hátra. A kivitelezőtől kapott információ szerint az épületnél jelenleg a festési munkálatok tartanak, illetve folyamatosan építik be az új, de a régivel külsőre teljesen egyező kinézetű nyílászárókat.

Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra

Az ablakok, ajtók korszerűsített rendszerűek, úgynevezett gerébtokos megoldással ellátottak, ami a múlt század jellegzetes ablakos technológiája, melynél a beltér és külső irányba nyíló dupla keretek között 20-30 centiméteres rész van a szigetelés miatt, ehhez raktak most egy külső hőszigetelő üveget.

A nyílászárókat ezúttal is minden szükséges ponton réz zsanérokkal, kilincsekkel látták el. A felújítást egyben jelképező, az épületet körülvevő állványrendszert a jövő héten kezdik bontani, először a belvároshoz közelebb eső keleti szárnynál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában