Vallási találkozó

2021.10.26. 09:29

Online térből Péliföldszentkeresztre: lelkigyakorlaton ismerkedtek a szalézi rend tagjai

A közigazgatásilag a községhez tartozó kegyhelyen, Péliföldszentkereszten kétnapos lelkigyakorlaton vett részt a szalézi rendi munkatárs feladatra készülők egy csoportja.

F. K.

A csapat tagjai két éve online formában kezdtek el ismerkedni a szerteágazó gondolatkörrel, a gyakorlati teendőkkel. A személyes találkozások eddig hiányoztak, ennek egy részét igyekezett pótolni a december elejére tervezett szalézi munkatársi ígérettételre való felkészülés jegyében szervezett hétvégi lelkigyakorlat, amelyet Andrásfaly János tartományfőnök atya vezetett. A szaléziak.hu tájékoztatása szerint a program esti szentmisével kezdődött.

A vacsorát követő beszélgetésen Bángi-Magyar Attila, a szalézi munkatársak tartományi koordinátora a közösség erejéről és a hűségről osztotta meg gondolatait. A másnapi folytatásban szó volt a rend­alapító Don Bosco azon életszentségéről, amely a feltétel nélküli szeretet elfogadásában is megnyilvánult. A szép időben jutott idő egy kiadós, közös sétára is. A találkozó misével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában