apadás

2021.10.29. 22:53

Nem áll meg a dömösi kikötőben a hajójárat az alacsony vízszint miatt

A Dunakanyar körjárat több állomáson nem áll meg a Duna vízállása miatt.

Kemma.hu

Nagymaros, 2020. július 9. Utasok szállnak be a Nagymaros és Zebegény között közlekedõ hajóra a nagymarosi kikötõben 2020. július 9-én. A kikötõben tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség kereszténydemokrata párti országgyûlési képviselõje elmondta, hogy a Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerû lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád vonalon. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Mahart PassNave Kft. arról tájékoztatta az utasokat, hogy október30-án szombaton és 31-én vasárnap a visegrádi Dunakanyar körjárat az alacsony vízállás miatt nem tud kikötni se Nagymaroson, se Zebegényben, se Dömösön. Mint Facebook-posztjukban írják, a hajó 10 órakor és 14 órakor is indul, de csak Visegrádon áll meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, bár nem extrém mértékű a Duna jelenlegi vízszintje, ám például a teherhajózásban már gondot okoz az alacsony vízállás. Mivel hajózási kisvízszint körüli tartományban – ez az esztergomi vízmércén az 58 cm-es vízálláskor következne be – a gázlós szakaszokon a hajók nem tudják a 2,5 méteres hajómerülési lehetőséghez tartozó száz százalékos kapacitásukat kihasználni, Az ÉDUVIZIG szerint ez olyan, mintha a 24 tonnás kamion csak 16 tonna rakománnyal közlekedne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában