burkolat

2021.10.30. 14:40

Jó úton jár Kömlőd: a település minden utcája aszfaltos lett

Nagy nap köszöntött be a település életébe: egyszerre négy utca aszfaltozását is ünnepelhették a lakók.

W. Zs.

A Határ, az Ady és a Jókai utca, valamint az önerőből finanszírozott József Attila utca kapott új burkolatot Kömlődön. Ennek apropóján kisebb ünnepségre hívták a felújításban érintett lakosokat, az ügyben fontosabb döntéseket hozókat, valamint a sajtó munkatársait tegnap a Jókai és a Határ utca közötti szakaszhoz, ahol házi süteményeket kínáltak.

A kereszteződés folytatásában csaknem hetven ház található, itt él a falu legnagyobb része. Ünnepélyes pillanat volt, amikor Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője átvágta Bogáth István polgármester társaságában a nemzeti színű szalagot.

Egyszerre négy utca aszfaltozását is ünnepelhették a Kömlődiek (Fotó: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit)

Elsőként a település embere szólt, és örömmel jelentette be, hogy az imént sorolt felújításokkal Kömlőd összes utcája aszfaltburkolatot kapott. A 6 év alatt véghez vitt projektek összesen 175 millió forintból valósultak meg, ebből 146 millió az állami támogatás és 29 millió az önrész.

Czunyiné dr. Bertalan Judit visszaemlékezett azokra az évekre, amikor inkább a mínuszokat görgette maga előtt a település, majd a 2014-es dátumra, amióta folyamatosan sikerül rendben tartani az önkormányzat költségvetését. Szerinte már abban az időben fontos célkitűzés volt a Határ utca, de az állami pályázatok nem tették lehetővé az alap nélküli utak felújítását.

Gondolatait folytatva hangsúlyozta, hogy ezért is kiemelkedően fontos a Magyar Falu Program. Vannak még közös, megoldásra váró ügyek – értettek egyet a politikusok –, és továbbra is számítanak a sikeres együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik