Bemutató

2021.10.15. 07:13

Ifjú lánglovagok gyakorlatoztak a Malom-tónál

Gyakorlattal egybekötött bemutatót tartott a héten az oroszlányi önkéntes tűzoltó-egyesület ifjúsági tagozata Tyukodi József egyesületi elnök felügyelete mellett.

W. Zs.

Gyakorlattal egybekötött bemutatót tartott szerdán az önkéntes tűzoltó-egyesület ifjúsági tagozata Tyukodi József egyesületi elnök felügyelete mellett.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Tucatnyi fiatal gyülekezett szerdán délután a Malom-tó partján, hogy részt vegyen az önkéntes tűzoltók ifjúsági csapatának szivattyúzási gyakorlatán. Rendhagyó módon a gyakorlat egyben bemutató is volt, a tizenéves újoncok lelkesen láttak neki a feladatoknak és tudásszintjükhöz mérten segítettek korosabb társaiknak. Tyukodi József, a 110 évvel ezelőtt alakult Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kiemelte: komoly feladatuk az utánpótlás biztosítása, és ennek érdekében különböző toborzóakciót is indítottak a közelmúltban.

A Malom-tó partjára érkezett fiatalok koordinálásán túl remek lehetőség nyílt arra, hogy az újoncok feltegyék szakmával kapcsolatos kérdéseiket és a lánglovagok mindennapjai felől érdeklődjenek. Zömmel tizenéves fiatalok jelentkeztek, akik még kissé félszegen láttak hozzá a tömlők takarításához, bár elszántságukhoz nem fért semmi kétség. Több egyesületi tag is felügyelte a szakmai fogásokat, amelyeket – ha úgy hozta a szükség – megmutattak fiataloknak.

Minden fiatal lelkesen vett részt a bemutatón (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Ez a gyakorlat remekül illeszkedett az önkéntesek tagtoborzó akciójába, amelyre Tyukodi József már évek óta kiemelt figyelmet fordít. Több helyi iskolába és városi rendezvényre elvitte már az önkéntesek hírnevét, akik között a felnőtt- és az ifjúsági csapat is nagyon szép helyezéseket ért már el különböző szakmai versenyeken. A mostani volt az idei év utolsó gyakorlata, ezután már csak elméleti feladatok várnak a fiatalokra minden hónap első csütörtökén a Bányász Klub és Rendezvényházban, valamint a tűzoltók védőszentjéről elnevezett Szent Flórián téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában