lomtalanítás

2021.10.12. 14:53

Felháborító: veszélyes hulladék borította be a tatai utca járdáját

Az első körzet lomtalanítása közben, a Gesztenye fasor 35. számú társasház előtt fogadta nagy mennyiségű veszélyes hulladék a városgazda munkatársait.

kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatai Városgazda Nonprofit Kft.

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lomtalanítás során az első körzetben az egyik társasház elé hatalmas mennyiségű veszélyes hulladékot dobtak ki. Mint írják, kedd reggel sokkoló látvány fogadta munkatársaikat, akik az őszi, ingyenes városi lomtalanítás végzik.

A Gesztenye fasor 35. számú társasház szemetes konténere mellé nagy mennyiségű veszélyes hulladékot, festékes vödröket és autógumikat dobtak ki a járdára. A rendelkezésre álló adatok alapján az önkormányzat megindította a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése miatti eljárást, amelynek biztosan hulladékgazdálkodási bírság lesz a vége.

Fokozottan kérik a tataiakat a lomtalanítás szabályainak betartására:

  • Nem kerül elszállításra az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladék (akkumulátor, festék, vegyszer, pala, stb.), elektronikai hulladék (TV, monitor, számítógép, mosógép stb.), autógumi, építési törmelék, üveg és tükör, zöldhulladék!
  • A balesetveszély miatt az üvegezett ajtókat, ablakokat, bútorokat csak üvegmentesített állapotban szállítják el!
  • A magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok 1 m3 térfogathatárig kerülnek elszállításra!
  • A lomtalanítás intézményekre, üzemekre és vállalkozásokra nem vonatkozik!
  • Hangsúlyozzák, hogy a veszélyes hulladék központi gyűjtése október 25-én a Környei úti parkolóban lesz 7 órától 17 óráig.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában