fordulat

2021.10.16. 20:37

Dunaalmási ovi-ügy: a zsaruk szerint nem bántotta a gyereket a kirúgott óvónő

A dunaalmási szülők között futótűzként terjed a hír, hogy a rendőrség szerint nem történt gyermekbántalmazás a helyi óvodában, ahonnan azóta sokan távoztak.

Kemma.hu

Az állítólagos gyermekbántalmazási ügy lezárulta után a dunaalmási polgármester is megszólalt a helyi óvodával kapcsolatban.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Több dunaalmási, Dunaalmás-közeli Facebook-csoportban terjed a sajtóhír, miszerint a rendőrség megszüntette az eljárást abban a gyermekbántalmazási ügyben, aminek nyomán többen felmondtak a helyi óvodában, és a gyerekek mintegy harmadát is kiíratták onnan szülők.

Mint ismert, az ügy előzménye, hogy mintegy 30 szülő elégedetlen volt az új vezetéssel, majd miután egy óvónőt gyermekbántalmazással vádolt meg és rúgott ki az új vezetés, szolidaritásból többen felmondtak. A szülő, akit nem tájékoztattak arról, hogy a gyerekét sérelem érte, ráadásul olyan napon, amikor külföldön nyaraltak, a rendőrséghez fordult az esetet tisztázandó. Ez a nyomozás zárult le most, választ adva a kérdésre, bántotta-e a kisgyereket valaki az óvodában, pláne a hírbe hozott óvónő.

A szülők is tudják már a választ: bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást, vagyis nem történt gyermekbántalmazás. Az eredmény azért is érdekes, mert úgy hallottuk több szülőtől, hogy a kirúgott óvónő munkaügyi pert fontolgatott már eddig is. Ahogy arról írtunk, a gyermekbántalmazós vád a harmadik volt a sorban, először azzal gyanúsították, hogy ő tüzelte fel a szülőket (mert tudta a petíciójuk szövegét), aztán azzal vádolta meg az új vezetés, hogy igazából nem is kellene táppénzen lennie, majd jött az ominózus ügy, ami a helyzet teljes eszkalálódásához vezetett.

Helyi Facebook-csoportokban többen várják a hivatalos, önkormányzati választ is a rendőrségi eljárás lezárulta után. A község Facebook-oldalán egy október 6-i megemlékezésre invitáló poszt az utolsó, az óvoda csoportjában sincs ez ügyben bejegyzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában