Közösség

2021.10.18. 14:35

Dr. Völner Pál is teljesítette a Tokod-Mogyorósbánya őszi túrát

Mintegy háromszázan vettek részt az Őszi Szőlőhegyi Túrán. Útközben napsütés és panoráma, érkezéskor jó borok és étkek vártak a kirándulókra.

W. P.

Mintegy háromszázan vettek részt az Őszi Szőlőhegyi Túrán. Útközben napsütés és panoráma, érkezéskor jó borok és étkek vártak a kirándulókra.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A két önkormányzat közösen szervezte meg az Őszi Szőlőhegyi Túrát, amire innen is, onnan is indultak kirándulók: Tokodról és Mogyorósbányáról, hogy aztán találkozzanak. A gyönyörű panorámát is megmutató 5-6 kilométeres táv végén a Mogyorósbányai Borbarátok Egyesület jó borokkal és finom étekkel várta a megfáradt turistákat.

A tokodi csoport az Aladár előtti térről indult el, a mogyorósbányaiak pedig a főtérről. A két csapat a Szent Orbán-kápolnánál találkozott, ahonnan a tokodi pincevölgy felé vonultak tovább. A borkóstolás után az Országos Kéktúra nyomvonalán már együtt haladva a Kőszikla-hegyre sétáltak fel, onnan pedig az erdőn keresztül érkeztek meg Mogyorósbányára.

A mintegy 300 teljesítő egyike dr. Völner Pál országgyűlési képviselő volt (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Havrancsik Tibor mogyorósbányai, és Bánhidi László tokodi polgármester is elismerően nyilatkozott a közösségépítő programról, és megjegyezték: az útvonalat sikerült úgy kijelölni, hogy az mindenki számára könnyen teljesíthető lett.

A túrán részt vett dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, aki a programot dicsérve azt mondta: az ilyen jellegű rendezvények szorosabbra fűzik az emberek kapcsolatát. Pontosan így történt ez a két település mintegy 300 kirándulójával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában