akció

2021.10.18. 06:28

Döbbenetes látvány: udvarnyi elektromos hulladékot gyűjtöttek össze a bajnaiak

A közösség legutóbbi elektronikai hulladékgyűjtési akciója nagyon jól sikerült. Ahogy azt a fénykép is mutatja, bőven lapult felesleges elektromos kacat a helyieknél.

W. P.

Forrás: Facebook/Bajna Község Önkormányzatának információs oldala

A napokban szállították el a településről azt a jelentős mennyiségű berendezést, melyet a legutóbbi elektronikai hulladékgyűjtési akció során gyűjtöttek össze a községben – közölte közösségi oldalán az önkormányzat. Pallagi Tibor polgármester tájékoztatása szerint sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, ugyanakkor a mostani gyűjtés sikerét látva rögtön arra kérte a lakosságot, hogy a következő alkalomig otthon tárolják a feleslegessé vált, elromlott elektronikai készülékeket, mivel az önkormányzatnak nincs lehetősége az elhelyezésükre.

A lakosok közül rengetegen most adták csak le a régi hűtőket, de az is kiderült, hogy még sokan megőrizték a régi, kevésbé energiatakarékos „dobozos” monitorokat, televíziókat is. A „gyűjteményt” látva azt is mondhatnánk, hogy az asztali számítógépek ideje lejárt, mivel több példány is lapult a nyomtatók, porszívók és mikrohullámú sütők között. Némileg meglepő, hogy egy kicsivel több, mint ezernyolcszáz fős településen is össze tud gyűlni néhány év alatt egy udvarnyi elektronikai hulladék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában