baleset

2021.10.26. 07:00

Bedarálta a nagysápi asszony kezét a gép, kártérítésre vár (videó)

Aranka két hónapja szenvedett balesetet. Hat műtétje volt eddig, ám kezét azóta sem tudja használni.

Kemma.hu

Forrás: TV2

Aranka egy gesztenyepürét készítő üzemben dolgozott, ahol a nap végén mindig kitakarítják a gépeket. Ez augusztusban is így történt, ám az egyik kollégája elindította a berendezést, miközben a nő keze benne volt, derült ki a Tények riportjából. Az 59 éves asszonyt 40 perc elteltével tudták csak kimenteni, a kezével fogni azóta sem tud. Táppénzt azóta sem kap, a cég szerint Aranka volt a hibás.

– Takarítottuk a gépet, és a nagy zajra lettem figyelmes. Ennyi volt. Utána a sikításomra a kollégám kiabált: Aranka keze benne maradt a gépben – mesélte az asszony, aki sokkos állapotban volt, ezért nem érezte a hirtelen óriási fájdalmat. Aranka szerint kollégája volt figyelmetlen a gép takarításakor.

– Máskor szoktunk szólni egymásnak, hogy vigyázz, indítjuk a gépet. Ám most a kollégám nem szólt... – részletezte. Az asszony azóta hat műtéten van túl, bőrátültetése is volt, ám a kezét nem tudja használni. Az orvosok szerint egy-másfél év, mire regenerálódik a karja, de így sem biztos hogy teljesen rendbejön.

Mivel munkahelyi balesetről van szó, Aranka most kártérítésre vár. Ügyvédje, Ikanov Gábor szerint nem állapítható meg, hogy milyen végállapottal fog gyógyulni a sérülés. Körülbelül másfél év, mire meg lehet állapítani, milyen mértékű kártérítés jár. Azonban addig még hosszú az idő, és Aranka egyelőre táppénzt sem kap. Szerinte ugyanis a cég nem jelentette be a balesetet. Sőt: az egész balesetért őt hibáztatják. Az asszony jelenleg gyógytornára és pszichológushoz is jár, mert nagyon megviselték a történtek. Az is fáj neki, hogy azóta senki nem kért tőle bocsánatot, és hogyléte felől sem érdeklődtek.

Hozzátette, hogy a gépen védőrácsnak is kellett volna lennie, amit lehajtanak, amikor megy a gép. De azt soha nem használták, hanem a falnak volt támasztva. Sőt: Aranka elmondása szerint nem is tudta soha, mire való a rács.

– Azon a napon tudtam meg, amikor aznap a rendőr megkérdezte, szoktuk-e használnia védőrácsot... – tette hozzá.

A TV2 megkereste a céget, ám a vállalat nem nyilatkozott. Annyit mondtak: minden segítséget megadtak az asszonynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában