Környezettudatosság

2021.10.28. 15:27

A süttőihez hasonló fejlesztések előrébb viszik az országot

Szerdán állt üzembe a süttői napelemes erőmű, ami által mind a panzió, a látogatóközpont és az egyéb kiszolgáló épületek energiája is biztosítva lesz.

W. P.

Forrás: 24 ÓRa

Fotó: Walczer Patrik

Szerdán adták át a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága területén létesített napelem erőművet, mely a jövőben biztosítani fogja a fenntartásukban lévő alsóvadácsi panzió, a látogatóközpont, illetve az egyéb kiszolgáló épületek energiaellátását. Az ünnepségen Szimicsek László, a Süttői Erdészet igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója mutatta be a beruházást. Elhangzott, hogy az Agrár­minisztériumtól kapott 15 millió forint támogatásnak és az erdőgazdaság saját forrásának felhasználásával összesen mintegy 31 millió forintból valósították meg a beurházást.

Szentpéteri Sándor, erdőkért felelős helyettes államtitkár kijelentette: a magyar kormányzat elkötelezett a fenntartható jövő érdekében végzett fejlesztések mellett. Véleménye szerint az alsóvadácsi panzió és a turisztikai centrum olyan térségben kínál színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, amely méltatlanul elfeledett része az országnak. Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott kifejtette: az ehhez hasonló, környezettudatos fejlesztések előre viszik az országot. Úgy véli, hogy a 31 millió forintos beruházási költség meg fog térülni, továbbá kedvező hosszú távú gazdasági hatása is lesz. Végezetül azt kívánta a társaságnak, hogy a jövőben is fogalmazzanak meg terveket és éljenek a pályázati lehetőségekkel.

Dr. Völner Pál, a térség ország­gyűlési képviselője szerint ez a projekt is jól illeszkedik abba a kormányzati koncepcióba, ami a karbonlábnyomunk csökkentését szolgálja. A beszédek után Szalay László, dr. Kancz Csaba, dr. Völner Pál és Szentpéteri Sándor átvágta a szalagot, majd Czermann János süttői polgármester társaságában megtekintették az erőművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában