megemlékezés

2021.09.30. 15:18

Tatán avatnak emlékművet az Omega-legenda Benkő László tiszteletére

Benkő László sok szállal kötődik Tatához. Az Omega-alapító legendás billentyűse tiszteletére a vizek városában emléltáblát és emlékpadot is avatnak.

Kemma.hu

Benkő László

Forrás: Origo

Fotó: Bielik István

Az Omega együttes közösségi oldalán" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> számolt be arról, hogy október 1-jén avatnak emlékművet Benkő László tiszteletére, majd novemberben, szintén a vizek városában egy rajongó adományaként emlékpadot is elhelyeznek a Szabadtéri Színpadon, amely hirdeti az Omega alapító tagjának tatai kötődését. Tatán, a Vértesszőlősi úton elhelyezett emléktáblára a zenei ikon egy idézete fog felkerülni.

Mint írják, Tatán 40 éve rendezték meg a híres-hirhedt rocktanácskozást, ahol a hatalom megpróbálta megregulázni a lázadó rock szakmát, kevés sikerrel. Az eseményről számtalan tudósítás és film is készült. A legendás billentyűst zenésztársai tisztelték és szerették, hiszen letiltott bandáknak járta ki a világot jelentő koncertezés lehetőségét. A rajongók egyenesen imádták, mindenkihez volt egy kedves szava.

Benkő László tavaly novemberben hunyt el hosszas betegeskedés után, a járványhelyzet miatt szűk családi körben temették el a Farkasréti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában