tésztakészítés mesterfokon

2021.09.29. 19:57

Az agrárminiszter is gratulált az immár 50 éves Gyermelyi sikereihez

Immár fél évszázada, hogy 1971. szeptemberében megkezdte működését a Gyermelyi tésztagyár, és ezzel létrejött a Gyermelyi márka, amely napjainkra mind hazánkban, mind a régióban egy kiváló minőségéről ismert, megbízható terméket jelöl. A brand mögött álló, száz százalékban magyar tulajdonú Gyermelyi Vállalatcsoport az ország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

A tésztagyár alapításának ötven esztendejére emlékeztek szerdán a társaság központjában. Az ünnepi eseményen többek között részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Bánki Erik országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke és Kókai Rita, a település polgármestere.

Gyermely következetes üzlet- és fejlesztéspolitikájával napjainkra a közép-európai régió jelentős tésztagyártó és malomipari központjává vált. A cégcsoport az elmúlt 10 évben 35 milliárd forintot fordított beruházásokra, amellyel optimális méretű, európai léptékben is hatékonyan működtethető zárt vertikumú termékpályákat hozott létre. Gyermely a termékeit az alapanyag-termeléstől kezdve kontrollálja. A vállalatcsoport elmúlt 50 éve mind a hazai élelmiszeripari hagyományokat, mind pedig üzleti modelljét tekintve igazi sikertörténet, amely csak gyermelyiekre jellemző összefogással, korrekt, konstruktív együttműködéssel valósulhatott meg.

Az ünnepi felszólalások sorát Horst Galli, a Bühler AG Tésztaipari üzletágának régiós vezetője kezdte, aki kiemelte, hogy 25 éves gyümölcsöző kapcsolatokat ápol a svájci cég a gyermelyiekkel. Ezt követően Káhn Norbert, a Gyermelyi Zrt. kereskedelmi igazgatója és Pósfai Csaba, a tésztagyár igazgatója szólt a vállalatcsoport fejlődéséről, a feladatokról és a cég előtt álló kihívásokról. Pekó László, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Gyermely egyik meghatározó kereskedelmi partnereként a korrekt együttműködés fontosságát és a gyermelyiek megbízhatóságát méltatta.

Dr. Völner Pál elsősorban azt hangsúlyozta, milyen nagy jelentősége van annak, hogy itt meg tudták őrizni azt a termelési kultúrát, amely a sikereket eredményezi. Végezetül Tóth Béla, a cég elnök-igazgatója emlékezett vissza a az elmúlt, igencsak mozgalmas fél évszázadra, annak mérföldköveire és a partnerekkel történő gyümölcsöző együttműködésre. Végezetül az agrárminiszter méltatta a gyermelyiek sikerét.

Igazi magyar sikertörténet

Dr. Nagy István agrárminiszter is a legnagyobb elismerés hangján szólt a cégről.

– A jubileumon egy igazi magyar sikertörténetet ünneplünk – mondta. – Felemelő érzés, hogy ilyen emberekre, ilyen cégekre támaszkodhatok munkám során. Nagyra értékeljük a magyar vállalkozások azon körét, amelyek évről évre a fejlesztésben, a mennyiség mellett a minőség emelésében látják a jövőjüket. Erre a Gyermelyi Zrt. nagyszerű példa. Az elmúlt tíz évben beruházásokra fordított 35 milliárd forint látványos eredményeket hozott. A tésztagyártó kapacitás meghaladja a teljes honi tésztapiac méretét. Nincs hazánkban olyan ember, aki ne tudná, hogy a Gyermelyi, a természetes, jó minőségű és ellenőrzött, megbízható magyar élelmiszer nemzetközi szinonimája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában