bakancsos

2021.09.27. 06:35

Különleges koncertélmény: az égig szállt a Szelim-barlang hangja (Fotók)

Zengett a Hello – zenés köszöntő a Bárdos Lajos Vegyeskórus és a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskarának közös hangversenyén a Szelim-barlangban.

Sugár Gabi

A Bakancsos koncertre az idén is sokan voltak kíváncsiak. A különleges élményt nyújtó produkció alatt a lemenő nap elképesztően ragyogó fényviszonyokkal ajándékozta meg a szervezőket és a résztvevőket.

A koncert műsora igen változatos volt: az egyesített kórus mellett néha külön-külön is dalra fakadtak a csoportok, s néhány dal erejéig Ocskai Gabriella zongorán is közreműködött. Kánoncsokorral indultak, amelynek a csúcspontja az volt, amikor egy quodlibet hajlani köszöntője kilenc szólamban zengett a barlang mélyén. A nézők közül sokan már ekkor dalra fakadtak, s a két kórussal együtt próbálta tartani valamelyik szólam ritmusát.

Aztán felcsendült az Only you dallama, majd szeptember 11-e lévén a terrortámadásra is emlékeztek John Lennon Imagine című gyönyörű szerzeményével. A megható pillanatot Molnár Lilien szólója tette még emlékezetesebbé. Hatalmas tapssal hálálta meg a közönség a gyönyörű előadást. Ezután könnyedebb műfaj következett, s reneszánsz madrigállal folytatódott a koncert a barlangban.

Különleges élmény volt a Szózat Erkel Ferenc által megzenésített verzióját hallgatni, majd a januárban elhunyt zenetanárra, karnagyra, Lőrinczy Margitra, azaz Gitta nénire emlékeztek két kedvenc dalával. Szeimann Zsuzsanna azt is elárulta: novemberben külön koncerttel emlékeznek majd a város egyik jeles zenetanárára.

Nem maradhatott el egy Bárdos Lajos-mű sem, majd népdalokat énekelt a két kórus. A koncert végén persze a közönséget is megénekeltette a kórusvezető: a Már ébred a hajnal című quodlibet első részétől zengett az egész Szelim-barlang.

Izgalommal készültek a fellépésre

Szeimann Zsuzsanna, a kórusok karnagya mielőtt a dobogóra lépett, kérdésünkre elmondta: nagy öröm számukra, hogy végre találkozhatnak a közönséggel. Hetedik éve szervezik meg ezt a különleges élményt nyújtó programot a Szelim-barlangban. Tavaly is készültek, de az utolsó pillanatban le kellett mondaniuk a személyes találkozást a közönséggel, s online térbe költöztették a koncertet. Éppen ezért az ideire még a szokásosnál is nagyobb izgalommal készültek a szereplők a festői környezetben tartott koncertre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában