elismerés

2021.09.03. 17:06

Jubiláló vízbányászokat tüntettek ki Tatabányán (Fotók)

Alsógallán, a József Attila Művelődési Házban tartotta bányásznapi rendezvényét pénteken az Északdunántúli Vízmű Zrt.

M. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ott volt az ünnepelt vízbányászok és kollégáik mellett Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke, Schmidt Csaba, a városrész önkormányzati képviselője és Bársony László, az OMBKE tatabányai elnöke is. Pálinkás Zoltán, a Víztermelő Bányaüzem üzemvezető-helyettese köszöntötte a megjelenteket.

Elmondta, hogy tavaly 13,5 millió köbméter vizet hoztak a felszínre a két tatabányai vízaknából, folyamatos növekedés várható. Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője a fegyelmezettség, a rendszeretet és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta. Megtudtuk, hogy a következő évek során több egymáshoz kapcsolódó beruházást is terveznek a Vízműnél, amelyek összértéke mintegy 44 milliárd forint.

Ezután Bányásznapi Szolgálati Oklevelet vehetett át Lőrinc Ákostól, az ÉDV Zrt. megbízott vezérigazgatójától és Pálinkás Józseftől a 10 év után jubiláló Doktor Tamás és Verli Csaba, ők mindketten személyszállítógép kezelők, Makayné Schneider Ildikó asszisztens és Jelinek Ferenc földalatti villamossági vezető, valamint 15 év után Hámori János Jakab és Őri Ferenc bányaiparos. Húsz éves munkáját ismerték el Léber Ottó bányaüzemi diszpécsernek és Éles Zoltán bányaüzemi karbantartónak, a 25 éveset Tonka Miklós földalatti gépészeti vezetőnek. Turák Zoltán bányaüzemi karbantartónak 40 éves munkájáért a gyöngyösi Központi Bányásznapi Ünnepségen adtak át oklevelet.

Veszély? Áldás!

Bársony László, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) tatabányai szervezetének elnöke gratulált mindazoknak, akik 2021-ben is nap mint nap lemennek a mélybe. Segítségükkel a felszínre, a vezetékekbe, majd a felhasználókhoz jut a mindennapokban nélkülözhetetlen víz. A szénbányászoknak annak idején elsősorban veszélyt jelentett a víz a betörések miatt; ha ma egy szóval kellene jellemezni, ez lenne az: áldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában