lélekjelenlét

2021.09.03. 11:35

Ismét életet mentett a tatai rendőr: civilben látta el baleset sérültjeit Kocsnál

Németh Róbert a mentők kiérkezéséig, sőt: utána is a helyszínen maradt és életveszélyes sérüléseket látott el.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabanya Mentoallomas

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus 28-án szombaton Kocs és Dad között súlyos közúti baleset történt. A tatabányai mentőállomás Facebook-posztjából kiderült, hogy egy szabadnapos rendőr is épp ott volt, amikor a baleset történt: Németh Róbert rendőr főtörzsőrmester, mentőápoló, aki civilben maximális ellátást nyújtott a súlyos, életveszélyes sérültnek. A helyszínre több mentőegység is érkezett, a rendőr azonban a teljes kárhely felszámolásáig jelen volt és segédkezett a sérültek ellátásában, mobilizálásában.

„Köszönjük Robi a segítséged a helyszínen, illetve minden a mentésben résztvevő rendőr, mentődolgozó és tűzoltó segítségét!”

– tették hozzá a tatabányai mentősök posztjukban.

Nem ez volt ez első eset, hogy a tatai rendőr életet mentettek. Németh Róbert főtörzsőrmester ugyanis elvégezte a rendőrség speciális életmentő tanfolyamát, a Police Medic-et. Legutóbb tavaly októberben sietett egy idős, vérző nő segítségére. Néhány hónapja pedig egy fiatal lányt mentettek meg, aki januárban az Ördög sziklánál akart öngyilkos lenni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában