beruházás

2021.09.21. 14:40

Ideiglenes korcsolyapálya nyílhat Tatabányán az új Megyeháza-téren

Budapest mintájára Tatabányán is ideiglenes jégkorcsolya pálya nyílhat az adventi vásáron.

R.V.

Előterjesztéssel érkezik Alsógalla és Óváros körzetek képviselője, Schmidt Csaba a csütörtöki közgyűlésre: a város központjában egy ideiglenes jégkorcsolya pálya kialakítására tesz javaslatot.

Az Agora üzemeltetné

A képviselő tájékoztatott: az előzetes árajánlatok alapján a pálya kialakítása 12,5 millió forintba kerülne ebben az időszakban. A képviselő hozzátette: a pontos költségek akkor derülnek ki, ha a kivitelezőt kiválasztották. A tájékoztatón elhangzott: az építtető választásával, valamint a jégkorcsolyapálya üzemeltetésével az Agora Nonprofit Zrt.-t bíznák meg. Ha a képviselő-testület megszavazza az előterjesztést, a várhatóan az adventi időszakra elkészülő Megyeháza téren több nagyvároséhoz hasonló lehetőség nyílhat Tatabányán.

A képviselő az épülőfélben lévő Megyeháza parkolójának kerítése mellett szeptember 21-én tartott sajtótájékoztatón elmondta: a parkoló tervezési szakaszában már gondoltak erre a lehetőségre.

– Úgy alakítottuk ki ezt a teret, hogy rendezvények tartására legyen alkalmas. Ilyen fontos esemény a hagyományos adventi vásár, melyet a parkolóház elkészültével az új, rendelkezésre álló területre költöztetünk át. Az Árpád-tér kicsi volt ahhoz, hogy ideiglenes korcsolyapályát alakíthassunk ki rajta, de az új Megyeháza-tér megfelelne egy harmincszor tizenkét méter kerületű, időszakos pályának. Ezt az advent időszakában, tehát november végétől egészen február elejéig bocsátanánk a közönség használatára – amennyiben azt az időjárás engedi.

Schmidt Csaba kiemelte, hogy a centrumban nagyon sokan szeretnek jégkorcsolyázni, ezek a kisebb kialakítású pályák kifejezetten a kisebbek kikapcsolódását szolgálná. Egy ilyen lehetőség teret ad annak is, hogy a gyerekek megismerkedjenek a sport alapjaival, ráérezzenek a korcsolyázásra.

– Ráadásul ezzel újabb területen biztosítanánk a városban élőknek sportolási lehetőséget, a szabad ég alatt – mondta el. A képviselő még hozzátette: a lehetőség így – a koronavírus terjedését megelőző ajánlásoknak megfelelően – a nyílt térbe vonzaná az érdeklődőket.

A képviselő éppen a tervezett jégpálya helyszínét mutatja (Fotó: Raffael Veronika / 24 Óra)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában