lefújták

2021.09.10. 06:20

Elmarad Tata legőrültebb vízi túrája: nem lesz flúgos futam az Által-éren

A Zöld Sziget Kör közösségi oldalán számolt be arról, hogy idén a Mikoviny Által-ér Evezős Emléktúrát nem szervezik meg.

Kemma.hu

A legkülönbözőbb vízi alkalmatosságokkal vágtak neki az Által-érnek a Mikoviny Sámuel emléktúrán. A megméltóságteljesebb induló egy kutya volt.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Mint " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írják, az esemény eddigi látogatottsága elérte azt a létszámot, mely a veszélyhelyzet idején érvényben lévő intézkedések nyomán kötelezővé tenné a terület kordonozását és a védettséget igazoló hivatalos dokumentumok meglétét, annak ellenőrzését, így azokat kizárnák, akik nem rendelkeznek ilyennel.

A szervezők ilyen feltételek mellett a rendezvény megtartását nem tudják vállalni. Bíznak benne, hogy 2022-ben meg fogják tudni rendezni a 25. jubileumi lecsúszást.

Továbbá hozzáteszik, hogy az Öreg-tó leeresztésének indítása jelenleg pontosan nem ismert, tekintettel a vízhiányos-aszályos időre, a vízvisszatartás jelenleg a legfontosabb. Így az Által-éren nem várható evezésre alkalmas víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában