Életet ment

2021.09.08. 13:46

Életében először adott vért Csernoviczki Éva

Ötödik alkalommal hirdette meg az országban a civil véradást a Miniszterelnökség. A tatabányai Jubileum Parkban Csernoviczki Éva is karját nyújtotta.

S. G.

Csernoviczki Tokióból üzent szurkolóinak

Forrás: Magyarock - Olympic Team Hungary/Facebook

Az idén is Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében várták az önkénteseket megyeszékhelyre, a városi szabadidősport szövetség székházába. Az akció fővédnöke, Csernoviczki Éva kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki és olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, aki először nyújtotta karját.

Sok önkéntes nyújtotta a karját (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Mecseki Melinda projektvezető kiemelte: kiváló körülményeket biztosítottak számukra a házigazdák. Korábban a vérellátó központban, és több vidéki helyszínen várták az önzetlen segítőket. Hozzátette: Tatabánya mellett Környéről, Kisbérről is érkeztek. Húszan regisztráltak, de végül többen érkeztek.

– Ez az adományozás és az adakozás legjobb példája, hiszen egyszerre három emberen tudunk így segíteni – tette hozzá a projektvezető, aki maga is már rendszeres vér­adónak számít. Ahogy sokan azok közül, akik évente minden alkalommal megjelennek a szervezet akcióin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában