koalíciós repedés

2021.09.14. 20:00

Beperli az ex-DK-s frakciótársát a tatabányai polgármester

„Hoffer Dávid képviselő úr pénteki közleménye kilenc, a személyemet és az önkormányzatot érintő olyan állítást tartalmaz, amelyek miatt jogászokkal konzultáltam, majd feljelentést tettem” – tette közzé Szücsné Posztovics Ilona. A polgármester rágalmazásért perli a Demokratikus Koalícióból nemrég kilépett frakciótársát.

B. K.

Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere rágalmazás miatt beperli a Demokratikus Koalícióból nemrég kilépett frakciótársát.

Forrás: Kemma.hu

Mint korábban megírtuk, a Demokratikus Koalícióból a nyár folyamán kilépő, de a polgármestert támogató Összefogás frakciónak – egyelőre – továbbra is tagja Hoffer Dávid, aki a napokban éles hangú közleményben több súlyos vádat is megfogalmazott volt pártja vezetésével, valamint Szücsné Posztovics Ilona polgármesterrel szemben. A képviselő többek között azt írta, hogy „szavazatom miatt a városházán dolgozó́ édesanyámon állt bosszút a mindig mosolygós, mélyen demokratának látszó polgármester”. A képviselő továbbá arról is írt, hogy Varju László́, a DK alelnöke fenyegető hangnemben szavazat megváltoztatására utasította.

Szücsné Posztovics Ilona kedden közzétett " target="_blank" rel="noopener noreferrer">válaszközleményében kijelentette: „Hoffer Dávid hazudott, a bíróság előtt felelhet érte.” Tatabánya polgármestere szerint a képviselői közleményben szereplő valótlan állítások sértik Tatabánya polgármesterének személyét és az önkormányzatot, illetve csorbítják a hozzájuk kapcsolódó társadalmi megítélést.

„Képviselő úrnak tudnia kellett, hogy a hivatali dolgozók esetében nem a polgármester a munkáltatói jogkör gyakorló, hanem a jegyző, így nekem módomban sem állt volna elbocsájtani az ő édesanyját, erre utasítást sem adhattam. Azt is tudnia kellett, hogy semmilyen áthelyezésről, lefokozásról, elbocsájtásról nem volt szó, tudnia kellett, hogy az édesanyja nem évek óta dolgozott a hivatalban. Tudomásom szerint az illető saját elhatározásából távozott” – közölte a képviselő édesanyjának hivatali munkaviszonyát érintő állításra reagálva Szücsné Posztovics Ilona.

Tatabánya polgármestere többek között azt is írta, rendkívül szomorúnak tartja, „hogy éppen egy olyan ember miatt kell pereskednem, akivel annak idején szövetségesként indultunk az önkormányzati választáson”, valamint hogy elkeserítőnek tartja azt, „hogy mindazt a bizalmat, támogatást, és legfőképpen reményt, ami a 2019-es választási eredményünket övezte, a politikán kívüli életükben sikertelen emberek most kicsinyes anyagi érdekből eljátsszák.”

Hoffer Dávid korábban azt jelezte, hogy egyelőre nem döntött az Összefogás frakciójából történő kilépéséről, azonban a bíróságig jutó pengeváltás közte és Szücsné Posztovics Ilona között aligha szolgálja a további békés együttműködést. Márpedig amennyiben Hoffer is távozik a polgármestert támogató frakcióból, azzal végső soron éppen a polgármester kerül nagyon nehéz helyzetbe, hiszen ezzel még inkább kisebbségbe szorul a közgyűlésben.

Felbomlott az Összefogás

„Az előző két hónap közgyűlésein az is egyértelművé vált, hogy az Összefogás felbomlott, és több, egykori szövetségesünk árulta el eredeti célkitűzéseit és a választóit” – szögezi le a polgármesteri közlemény. Korábban arról lapunk is beszámolt, hogy a polgármestert korábban támogató, hatpárti Összefogás frakció jelentősen meggyengült. Hivatalosan ugyan csak a ma már független képviselő Nagy Béla távozott, de mellette Hoffer Dávid, és a korábban alpolgármesternek megválasztott, majd Szücsné által tisztségéből visszahívott Fekete Miklós is „kiszavazott” több esetben is a frakcióból. Úgy tűnik, hogy jelen állás szerint a 18 tagú közgyűlésben Szücsné Posztovics Ilona teljesen biztosan mindössze egyharmados támogatásra, azaz 6 voksra számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában