felejthetetlen program

2021.09.05. 10:54

A tardosi Erzsébet-táborok emlékét minden gyermek a szívébe zárja

A tardosi önkormányzat, mint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér fenntartója, napközis Erzsébet-táborokra pályázott, sikerrel.

Petrik József

Az állatsimogatástól, a sajtkészítés megtekintésén át, a szalmabálákon történő játékig sok új dologgal, érdekességgel találkozhattak a fiatalok

Forrás: beküldött

Ez első, júliusi táborozáson 38 gyermek és négy kísérő – Szarkáné Zsuzsa, Vargáné Ida, Szarka Zsófia és Csabán Tibor – vett részt. Az Erzsébet-táborok népszerűsége az ingyenesség mellett – a személyenkénti ötszáz forintot ugyanis az önkormányzat fizeti – abban is rejlik, hogy a tematika, mint az önismeret, a közösségépítés, a kompetenciafejlesztés, a sport, a művészeti nevelés, a kézművesség, a hagyományőrzés, a kulturális örökségek „védelme”, a természeti értékek és a környezettudatosság – ami egyébként kötelező – betartásával gyakorlatilag nem lehet unalmas programokat összeállítani. Ez az idén is így történt.

A járványmentes időszak ellenére higiénés videókkal és a látottak megbeszélésével, valamint kvízes játékokkal, ismerkedéssel kezdődött a tábori élet. A programok sorában többek között szerepelt Vass Henrik, kocsi népi iparművész is, aki kedvet csinált a fafaragáshoz. De volt rendőrségi bemutató, a rendőrautó, a motor és az egyéb rendőrségi eszközök megtekintésével. Bónuszként mindenki kapott egy lámpát is a biciklijére.

Az állatsimogatástól, a sajtkészítés megtekintésén át, a szalmabálákon történő játékig sok új dologgal, érdekességgel találkozhattak a fiatalok
Fotó: beküldött

Szervezett kiránduláson is részt vett a csapat. Kisbéren a gyerekek megtekintették a Mini Magyarország Makettparkban hazánk nevezetes épületeinek kicsinyített mását. A következő úti cél Csókakő volt. A középkori vár megtekintése után a szomszéd település, Csákberény Orondpuszta következett, ahol a tanyagazdaságot ismerhették meg a táborozók. Az állatsimogatástól, a sajtkészítés megtekintésén át, a szalmabálákon történő játékig sok új dologgal, érdekességgel találkozhattak a fiatalok.

Aztán Gánt bányatelepen a Bauxitbányászati Múzeumot is megtekintették. A sportpályán a kerékpáros ügyességi versenyek mellett kötélhúzás, és foci is szerves része volt a színes programnak. Délután Nagy Gábor tanár tartott vidám, játékos foglalkozást. Péntek délelőtt három az egyben program volt. De a táborozók előadást hallhattak Hédi Katalin tanárnőtől a napelemek, a napkollektorok működéséről, hasznosságáról, a környezettudatosság fontosságáról. A túra közben több zsáknyi szemetet is összeszedtek a gyerekek.

A következő Erzsébet-tábor is hasonló létszám és érdeklődés mellett működött.

Jutalmazás

Az augusztusi Erzsébet-tábor is remekül sikerült. A járvánnyal kapcsolatos tudnivalók megismerése után Nagy Gábor tanár újabb játékokkal örvendeztette meg a gyerekeket. De a táborlakók kirándultak a Bányahegy felé. Molnárné Anetta keramikus pedig megismertette a résztvevőket a fazekas mesterség rejtelmeivel. A programokban szerepelt a felcsúti Pancho Aréna és a Szentendrei Skanzen, valamint visegrádi vár megtekintése is. Zárásként a totó kitöltése után a heti teljesítményeket jutalmazták. Minden gyermek csokikkal és sok élménnyel lett gazdagabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában