falunap

2021.09.04. 17:23

A feleségek kiválóságának hála a Románe patra nyerte a szőlősi főzőversenyt

A Románe patra (cigány levelek) nyerte a főzőversenyt a vértesszőlősi falunapon. Nyolc csapat mérte össze a tudását a kellemes hangulatú megmérettetésen. A győztesek mellett mások is most kapcsolódtak be először a gasztronómiai programba.

Sugár Gabi

A főzőverseny győztes csapata az idei falunapon a Románe patra lett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Karszalagot kaptak az érkezők. Kora délután már a sok századik vendéget köszöntötték a rendezvényen a szervezők. A sportcentrumnál felállított nagyszínpad előtt a helyi mazsorettcsoport és az MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara szórakoztatta a közönséget. A tér másik oldalán a főzőverseny résztvevői már pihentek. Kiváló ételek készülhettek, mert a legtöbb kondér már majdnem üres volt.

Nyolc csapat mérte össze tudását. Németh Ferenc, a program szervezője elmondta, kötöttség nélkül főzhettek és nevezhettek a csapatok az idén. Néhányan közülük most kapcsolódtak be először a falunapi főzőversenybe, ahol a legtöbben valamilyen pörköltet készítettek. Hozzátette, a nap folyamán karszalagokkal fogadják az érkezőket, hogy a résztvevők számát tudják regisztrálni. Az már kora délután látható volt, hogy a két évvel korábbinál többen látogattak ki a programra, ahol a színpadi szereplők száma is megközelítette a százat.

A főzőverseny győztes csapata az idei falunapon a Románe patra lett
Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

A főzőverseny eredményhirdetésére a kóstolások lezárultak. A zsűri mellett jutott néhány ismerősnek, barátnak, vagy kíváncsiskodó látogatónak. A Románe patra (cigány levelek) csapat a helyi roma nemzetiségi önkormányzat tagjaiból állt össze. A feleségek kiváló munkát végeztek: Sztojka-Bihari Gusztávné a pörkölt, testvére, Bihari Melinda a tészta készítéséért felelt. A három kilo­gramm lisztből és tíz kilogramm sertéshúsból készült, gazdagon fűszerezett, lecsós ételt a zsűri első díjjal jutalmazta.

Játszóház is várta a családokat a programon
Fotó: Z. I. / 24 Óra

Nagy Csaba polgármester és Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő köszöntője után adták át az elismeréseket. A második helyen a helyi önkormányzat pincepörköltje, a harmadik az Útépítők borjúpaprikása végzett, de az összes többi csapat is oklevelet vehetett át a verseny végén.

A helyi mazsorettek is nagy sikert arattak
Fotó: Z. I. / 24 Óra

Nagy Csaba kérdésünkre kiemelte, nagy öröm volt másfél év után ismét együtt látni a vértesszőlősi és a környező településekről érkező embereket, hiszen a pandémia miatt sajnos tavaly nem tudtak hasonló programokat szervezni. Nagyon örültek annak, hogy a korábbi évekhez képest a látogatók száma is megemelkedett – tette hozzá.

Gazdag program várta a családokat

A programban szerepelt tűzoltó-bemutató, játszóház a legkisebbeknek. Ottjártunkkor azt is láthattuk, hogy a különböző fajátékokhoz örömmel ültek le a felnőttek is csemetéikkel. Véradásra is várták a sportcsarnokban az önkéntes segítőket.

Nagy sikere volt a köszöntők után a Neszmélyi Zumba Csoportnak, illetve a Vértes­szőlősi Senior Örömtáncosoknak. A korsókitartó verseny után pedig Zoltán Erika lépett fel, majd tűzijáték és utcabál zárta a falunap gazdag programját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában