technológia

2021.08.14. 07:02

Virtuálisvalóság-központ nyílt Tatabányán

Kétéves előkészület után nyílt meg Tatabányán a megye első virtuálisvalóságközpontja.

W. Zs.

Kétéves előkészület után nyílt meg Tatabányán a megye első virtuálisvalóságközpontja.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Milyen élmény lehet körbenézni a több mint tízezer méter mély Mariana-árok mélyén, vagy bálnacsontok között lépkedni és látni, ahogy egy hatalmas polip elúszik a fejünk felett? Milyen érzés teknősök között „úszni”, vagy a franciaországi versenypályán szelni a kanyarokat? Esetleg egy harc kellős közepébe csöppenni vagy átélni egy zombikalandot? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a VR-sisakban a virtuálisvalóság-központban, amely a Rózsa családnak köszönhetően mintegy kétéves előkészület után a megyében elsőként valósult meg.

A központ pénteken nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, akiknek nincs más dolga, csupán hátradőlni és a szimulátoroknak köszönhetően átadni magukat az élvezetnek. Az pedig bőven akad, minden érzékszervünkre ható ingereket kapunk. 3 dimenziós az élmény. A központ a digitális jólét hitelprogramnak köszönhetően valósult meg, több mint 85 millió forintból.

A későbbiekben buszos, valamint kamionos utak is színesítik majd a virtuális palettát, továbbá egészségsarokkal bővül az élményközpont. Utóbbiban lehetőség nyílik átérezni, hogy egy autóversenyző mekkora stresszhelyzettel szembesül például egy ütközésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában