beruházás

2021.08.31. 18:39

Megújult és bölcsődei szárnnyal bővült ki az annavölgyi óvoda

Műsorral, faültetéssel és szalagátvágással egybekötve adták át a megújult és bölcsődével kibővített annavölgyi óvoda épületét.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Bánhidi József polgármester felidézte, hogy törvényi változások végett meg kellett szüntetniük az integrált bölcsődét, majd több lehetőséget is megvizsgálva végül úgy döntöttek, hogy a Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda Aprófalva Tagóvodájához egy új épületszárnyat építenek hozzá, ahol minibölcsődét alakítanak ki.

Méltatta a megyei Önkormányzatot, hiszen a TOP-ban mintegy 57 millió forintot nyertek erre a célra. A kivitelezés idejére az óvodát átköltöztették a sportegyesület épületébe, és majdnem egy évig oda jártak a gyermekek. Végül megköszönte azoknak a segítségét, akik részt vettek a projektben.

Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy 2010 óta családtámogatásokkal, adókedvezményekkel, az intézmények felújítását is lehetővé tévő programokkal segítik a lakosságot és úgy véli, hogy a közös gondolkodás eredményeként a kistelepülések minél jobban fejlődhetnek. Köszönetet mondott Bánhidi Józsefnek és a testületnek azért, hogy megvalósították a két fejlesztést és reméli, hogy Annavölgy visszanyeri régi, a bányászat idején betöltött fényét.

A beszédek után Rajk János atya megáldotta az épületet, majd dr. Völner Pál, Zgyerka Emőke tagintézmény-vezető, Ludvai Jánosné – aki 85 évvel ezelőtt kezdte meg az épületben az óvodás éveit – Bánhidi József és egy mostani óvodás közösen elültetett egy fát. Az intézmény kulcsainak átadását követően dr. Völner Pál, Bánhidi József és Zgyerka Emőke átvágta a nemzeti színű szalagot, majd a jelenlévők megtekinthették a megújult és kibővített óvodát.

Felújították az annavölgyi óvodát is

Mint ismert, a TOP-os forrásból minibölcsőde épült, míg az önkormányzat a Magyar Falu Programban sikeresen pályázott a meglévő épület korszerűsítésére. Az elnyert mintegy 10 millió forintból megvalósult a külső szigetelés, kicserélték a nyílászárókat és a vizesblokkokat is, így egy komplex, a mai kor igényeinek megfelelő intézmény áll a lakosok rendelkezésére. Bánhidi József az avatóünnepségen emléklappal köszönte meg dr. Völner Pálnak a renováláshoz és a bölcsőde építéséhez nyújtott segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában