ünneplés

2021.08.19. 16:08

Három helyszínen is nagyszabású tűzijáték lesz Komárom-Esztergomban

A biztonságról a tűzoltók is gondoskodnak.

Kemma.hu

Csak úgy szikrázott az ég

Fotó: Solymos Ákos

Augusztus 19-én Nagyigmándon, augusztus 20-án Környén és Tatabányán is lesz tűzijáték államalapításunk ünnepének alkalmából – tájékoztatnak a katasztrófavédők.

A tűzoltók nemcsak a tűzijáték biztonságos lebonyolítását felügyelik, hanem ellenőrzik is a pirotechnikai termékek telepítését, továbbá a katasztrófavédelem hatósági szakemberei ellenőrzik a menekülési útvonalakat, azok kitáblázását, sőt a rendezvény hangosítását is, a megfelelő tájékoztatás biztosítása végett.

A tűzijátékok telepítésekor a katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják a telepítést végző szakemberek megfelelő végzettségét, a védőtávolságot, a tűzoltókészülékek meglétét és a tűzcsapok működőképességét is – írják a közleményben, amiben azt kérik a lakosságtól, amennyiben bárki rendellenességet észlel, visszahullott égő tűzijátékot lát, haladéktalanul szóljon a rendezvényen lévő egyenruhásoknak, biztonsági személyzetnek, vagy hívja a 112-es segélyhívó számot.


Ezzel ellentétben Esztergomban idén sem lesz tűzijáték, helyette fényfestéssel ünnepelnek a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában