összefogás

2021.08.16. 07:00

A tatabányai drukkerek megmutatták nagyságukat: már nem csúfítja szemét a Turult

Több tucatnyian fogtak össze szombaton, hogy a tavalyi év után immár másodszor gyűjtsék össze az eldobált hulladékot a Turul emlékműnél és környékén.

Vá. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az akcióhoz a Tatabánya Kézilabda Club szurkolói csoportja, a Kék Tigrisek Sportegyesület, a Turuls Miners Sportegyesület, a Tiszta Tatabányáért Egyesület, valamint a 10 Millió Fa Mozgalom Tatabánya csatlakozott.

Csiszár Ferenc, a Kék Tigrisek Sportegyesület elnökhelyettese elmondta: tavaly, amikor a koronavírus-járvány idején leállt az ország és a bajnokság is szünetelt, a szervezet kezdeményezésére – más civilekkel karöltve, Reviczky Gábor színművész fővédnökségével – megrendezték a szemétgyűjtést. A nagy sikerre tekintettel pedig úgy gondolták, folytatják a Turul és környéke tisztán tartását idén is.

Több tucatnyi zsákkal gyűjtötték a szemetet (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Csiszár Ferenctől megtudtuk: felvették a T-Szollal a kapcsolatot, hogy hol tudnának még a jövőben hasonló akciókat folytatni. Tavalyhoz hasonlóan a jó ügy mellé állt Bartucz László, a tatabányai kézilabdacsapat válogatott kapusa is, fővédnökként. A hálóőr kiemelte: fontosnak tartják, hogy a lakóhelyét mindenki olyan állapotban, annyira tisztán tartsa meg, ahogy az teremtve lett. Hozzátette: szemetelés helyett senkinek nem szabadna, hogy problémát okozzon a hulladéknak a gyűjtőedénybe való elhelyezése. Varjú Zsolt, a 10 Millió Fa Mozgalom Tatabánya képviseletében elmondta: a tavalyi sikeren felbuzdulva gondolták úgy, hogy idén is eljönnek összegyűjteni a hulladékot a környéken, és a jövőben is tervezik ezt.

A mintegy hetvenfős csapat a kilátót, a barlang és a Szédítő-szikla környékét, valamint a Panoráma utat is megtisztította, több tucat zsáknyi hulladékot gyűjtve. Tavalyhoz képest egyébként bővült a program: a Tatabányai 4x4 Polgári Védelem és Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából minden résztvevő megnézhette és felpróbálhatta a tűzoltóruhákat, gyakorolhatta az újraélesztést és megismerkedhetett a szervezet felszereléseivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában