bőrápolás

2021.08.14. 18:54

A gyönyörű bakonyaljai sminkes tudja, mi kell most a bőrödnek

Szabóné Bogdán Adrienn 2019-ben a Tündérszépek országos döntőjében képviselte megyénket. Most már sminkesként másokat is még szebbé varázsol.

Kemma.hu

Szabóné Bogdán Adrienn 2019-ben a Tündérszépek országos döntőjében képviselte megyénket. Most már sminkesként másokat is még szebbé varázsol.

Forrás: Beküldött

Fotó: Molnár Máté

Korábbi, bakonyaljai Tündérszépünkkel, Szabóné Bogdán Adrienn-nel ezúttal, mint sminkessel a nyári bőrápolásról beszélgettünk.

– A kánikulában minimalizáljuk a sminket a mindennapokban. Kis pirosító és ajakbalzsam, plusz kihúzzuk a szemünket, és máris ápoltak leszünk. A bőr hidratáltsága, egészsége sokkal fontosabb ilyenkor – kezdte a kisbéri származású szépség.

– Ezt hogyan érhetjük el?

– A szervezet egészsége miatt a vízfogyasztás eleve fontos, de a bőr külső hidratálása is ugyanígy. A heti arctisztítási rutin, a tonizálás, radírozás mellett hazsnáljunk a bőrítpusunknak megfelelő arcápoló,- hidratáló krémet. Ne hanyagoljuk el a fényvédőt se! Használjunk olyan arckrémet, ami magasabb faktorú védelemmel is felvértezi a bőrünket. Sokan nem is tudják például, hogy napellergiájuk van, csak azt veszik észre, hogy ilyenkor kicsit pattanásosabb vagy sebesebb a bőrük.

– Sminkesként hogyan tudsz segíteni?

– Nyilván, ha valaki esküvőre vagy jeles alkalomra készül, akkor készít vagy készíttet sminket. Ápolt, tiszta bőrre egészen más feltenni a sminket. Természetesen megvannak a praktikáink, hogy például a napallergiás vagy szárazabb bőrt ragyogóbbá tegyük, de ezeket egyébként is érdemes kezelni, és lehetőség szerint megelőzni. Én például mindig megkérdezem előre a vendéget, hogy van-e allergiája, vagy megszokott, bevált módszere, mert akkor azt alkalmazom én is. Sok trükköt ellestem például Roznai Dorinától is, aki a képen látható sminkem készítette.

Szabóné Bogdán Adrienn szerint ilyenkor minimális sminkkel is ragyogó lehet a megjelenésünk (Fotó: Molnár Máté / Beküldött)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában