beruházás

2021.07.07. 14:00

Videón az időkapszula elhelyezése: indul a tanszálloda építése Esztergomban

Tanétterem, tanműhely, tanszálloda, tancukrászda létesül az 1841-ben épült Fürdő Szállóban mondta Gárdai Nóra, a Studiolo Boutique Hotel szakmai projektmenedzsere a beruházásról szóló eseményen, július 7-én. A Balassa iskola dísztermében rendezett projektbemutatóhoz kapcsolódva jelentették be a létesítmény új elnevezését és a rendezvény végén időkapszulát helyeztek el az építkezés helyszínén.

Pöltl Zoltán

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

A július 7-ei eseményen az új komplexum kialakítását, tartalmi lényegét jelentették be. Ennek során kiderült, hogy a majdan új nevén működő Studiolo Butique Hotel névből a ’butique’ egy viszonylag kisméretű szállodatípus, ahol egyedi kínálati elemekkel találkozhatnak a vendégek.

A 21 szobás szálló mindegyik szobája egy-egy Esztergomhoz kötődő történelmi, művészettörténeti hírességet vagy eseményt jelenít majd meg stílusában. Így például Monteverdi, Babits Mihály, Balassa Bálint, Kertész André, Bajor Ágost, Boldog Özséb, Liszt Ferenc, Szent István, Boticelli kora és jelentősége határozza meg a lakosztályok dizájnját.

A négycsillagosra tervezett hotelről Gárday Nóra azt is elmondta, hogy azt a középkorú réteget célozza meg, amely kicsit több szabadidővel rendelkezik és kulturális, történelmi irányi az érdeklődése. Az új épületben és a hozzá tartozó épületekben számos, széles kört kielégítő helyet terveztek, így egyedi kínálatú éttermet, koktélbárt, teraszt, tetőtéri dísztermet, kávézót, cukrászdát, gőzfürdőt, szaunát, jakuzzikat, ökotudatos élelmiszereket árusító gasztro-ajándék bolt, továbbá szépségipari, sport- és egészségfelmérésre alkalmas helyek is szerepelnek a kínálatban.

A különleges építészeti, szálloda- és vendéglátóipari megoldásokat tartalmazó épület egyben oktatási intézmény is lesz, ahol úngynevezett 4.0 szakképzés folyik majd. Ez utóbbinál a legkorszerűbb infrastruktúra, eszközpark, duális képzési rendszer, digitális tartalom, oktatási technológiák állnak majd rendelkezésre. A 10.-től 13. osztályig itt tanulók számára az iskolarész az épület alagsorában lesz, a képzés pedig a szálló- és a vendéglátóhelyeken a duális oktatási rendszernek megfelelően.

A komplexum lényege a szálloda, vendéglátás funkció oktatással való szoros együttműködése, melynek rendszeres a duális képzésen alapul. Az elképzelésben szerepel, hogy a hotel, együttműködve a szomszédos Szent István Stranddal egy idegenforgalmi és kulturális centrum is legyen, parkokkal, parkolókkal kiegészülve.

Időkapszulát küldtek a jövőnek

A projektindító eseményen részt vett Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért felelős, helyettes államtitkára, Dr Völner Pál országgyűlési képviselő és államtitkár, Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere és Dr. Németh Szilárd az Esztergomi Szakképzési Centrum kancellárja. Ők nemcsak köszöntőjükben beszéltek a Studiolo Butique Hotel jelentőségéről, de Gárday Nóra, szakmai projektmenedzserrel együtt többek között egy aktuális helyi újságot, az alapító oklevelet tartalmazó időkapszulát is közösen helyeztek el a jelenleg a külső megújítási munkálatokon áteső épületnél. A beruházás befejezéséről a korábbi hírek arról szóltak, hogy azt 2022 szeptemberében tervezik átadni a tanulóifjúságnak és az Esztergomba látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában