isten háza

2021.07.11. 18:39

A megyéspüspök szentelte meg a felújított kisbéri templomot

Vasárnap délelőtt dr. Veres András győri megyéspüspök megszentelte és megáldotta a közelmúltban 140 millióból felújított kisbéri Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomot. A kétszázéves épületet a kormány és a Győri Egyházmegye támogatásával állították helyre.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Sinkovicz Zoltán, a település polgármestere egy korábbi tájékoztatón elmondta, hogy a templom falait sótalanítás és víztelenítés után új burkolattal látták el, a csonka tornyok tetején és a közöttük lévő balusztrádot kicserélték, valamint a tornyok új födémet kaptak és mindemellett egy óraszerkezetet is beépítettek. A beruházáshoz a kormány mintegy nyolcvanmillió, a Győri Egyházmegye pedig további hatvanmillió forinttal járult hozzá.

A dr. Veres András győri megyéspüspök által celebrált vasárnapi főpapi szentmisén rengetegen megjelentek, a résztvevők között láttuk Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és Sinkovicz Zoltánt is. A résztvevőket Magyaros László, a római katolikus egyház kisbéri plébánosi kormányzója köszöntötte, majd az egyházmegye főpásztor a templom főbejárata előtt megszentelte és megáldotta a felújított épületet.

Miután a főpásztor megáldotta a templomot, hálát adtak a mindenhatónak az épület teljes körű megújulásáért, továbbá mindazoknak, akik az elmúlt években munkájukkal, támogatásukkal segítették a felújítást. Ezt követően kezdetét vette a szentmise.

Noha a főterén álló katolikus templom felújítása befejeződött és már meg is szentelték, a munkálatok továbbra is folytatódnak. Ugyanis kívülről-belülről megújulhat a műemléki védettség alatt álló plébánia épülete is a kormány 300 millió forintos támogatásának köszönhetően. A munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek majd be.

További részletek a 24 Óra július 12-i számában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában