T-busz

2021.07.08. 17:23

Balesetmentes kilométereikért jutalmazták a tatabányai buszvezetőket

Vannak olyan sofőrök, akik már több mint egymillió kilométert vezettek le problémamentesen.

Sugár Gabi

A díjazottak

Forrás: beküldött

Fotó: Varga Ildiko

A T-Busz vezetői közül jutalmazták azokat, akik több százezer, vagy akár millió kilométert vezettek balesetmentesen. A polgármesteri hivatalban tartott ünnepségen Szücsné Posztovics Ilona polgármester, Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője, és Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte a díjazottakat.

A díjazottak
Fotó: beküldött

Elhangzott: balesetmentesen vezetni egyre nehezebb. A T-Busz autóbuszvezetői Tatabánya helyi járatain tapasztalják nap mint nap, hogy egyre sűrűbb a forgalom, egyre több veszélyes helyzet adódik. A járatokon utazók biztonsága nem csak a busz vezetőjén, hanem a forgalom többi szereplőjén is múlik.

Az autóbuszvezetők hivatása egyben az utasok biztonsága is. Megyénkben évek óta stagnál vagy csökken az autóbuszvezetők által okozott balesetek száma, és meg kell említeni, hogy gyakran az ő rutinjuk, éberségük, a hivatásos vezetői tudásuk az, amivel megelőzik, elkerülik a baleseteket a veszélyes helyzetekben.

Tavaly a járvány miatt nem vehette át ünnepélyes keretek között díját: Fazekas Gábor (250.000 km) és Gémes Péter, Miskolczi Bálint, és Turai József (1.250.000 km).

Tóth Gyula eddig másfél millió kilométert vezetett le baleset nélkül
Fotó: beküldött

Az idei díjazottak: Antoni Zoltán, Gerényi István, Kása Szabolcs, Juhász Attila és Homola János (250.000 km); Zsovinecz István és id. Beigelbeck Ferenc (500.000 km); Hegymegyi György és Kövér Bertalan (750.000 km); Klock Márton, Kövér József, Környei Ákos és Sinkó János (1.250.000 km); Tóth Gyula (1.500.000 km).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában