Zöld Város-projekt

2021.06.25. 07:00

Komárom „zöld szíveként” tekintenek a megújult Jókai ligetre

Hivatalosan is átadták a Zöld Város-projekt keretében fejlesztett Jókai ligetet és környékét. Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, több mint 600 millió forintot fordítottak a programra.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– A pályázatnak köszönhetően nem csupán a Jókai liget újult meg, de a környező utcák – a Táncsics, a Sport, a Beöthy Zsolt – felújítása is megtörtént – tudtuk meg a polgármestertől. – Könnyebbé vált a Brigetio Gyógyfürdő megközelítése is. A Jókai ligetben zenepavilon és kiszolgálóhelységek épültek.

A pályázat részeként az idősebb korosztály számára kondipark létesült, elkészült az észak-komáromi erődöt szimbolizáló CultPlay játszótér is, továbbá zajlik a gimnázium energetikai fejlesztése is. Dr. Molnár Attila kiemelte, az elkövetkezendő hetekben, hónapokban sok közös rendezvényen találkozhatnak a komáromiak, hiszen a projekt részeként több program várható majd a Jókai ligetben. Azt is hozzátette, az önkormányzat a turizmus segítése érdekében ebben az esztendőben eltörölte az idegenforgalmi adót.

Nagy Nikolett, a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt, Komárom elkötelezett a zöld gondolkodás mellett. Ezt bizonyítja az elektromos töltőállomások léte, a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszer átadása és természetesen a Zöld Város-projekt is. A liget teljes zöldfelületének megújítása tavaly januárban indult. A létesítményeket a város Ybl-díjas főépítésze, Siklósi József tervezte. Cél az, hogy a Jókai liget szabadidős és turisztikai központtá váljon: pár perc a Brigetio Gyógyfürdő, a Csillag erőd, a tematikus játszótér, a kerékpárkölcsönző, adott tehát minden, hogy Komárom „zöld szíveként” tekinthessenek a területre.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, a felsorolt turisztikai projekteknek köszönhetően a város ma már számos látványossággal képes fogadni az ideérkezőket. A rendezvényen jelen volt Vajda Bence önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában