lila tenger

2021.06.30. 07:00

Az országgyűlési képviselő felesége is tudja már, milyen szépek a kesztölci levendulák

A minap rendezte meg a Kesztölci Borklub és a Szivek Pince a Szedd magad! napot a Pálos Gyógynövénykertben, ami az utóbbi években a település egyik legnépszerűbb rendezvényévé vált.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Kara József Zoltántól, a Kesztölci Borklub elnökétől megtudtuk, hogy többször jártak Bükkszentkereszten, ahol láttak egy hasonló kertet, majd elhatározták, hogy Kesztölcön is létrehoznak egyet.

Közismert, hogy a községhez tartozó Klastrompusztán egykor pálos szerzetesek éltek – akik szintén neveltek gyógynövényeket – így nem meglepő, hogy a Pilis lábánál elterülő területet a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke, Csóka János atya áldotta meg. Bár a slágernövény a levendula, azon kívül kakukkfüvet, kétféle zsályát, rozmaringot, borsikafüvet, oregánót is elültettek oda, most pedig citromfűvel és mentával kísérleteznek.

Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra

Kara József Zoltán azt is megjegyezte, hogy mivel az öntözés nehézkes, a hely pedig alapvetően száraz, így a körülményekhez könnyen alkalmazkodó növényekre fókuszálnak. A Szedd magad! akció­napra dr. Völner Pál, Esztergom térségének országgyűlési képviselője is ellátogatott, aki elmondása szerint feleségének szedett egy csokornyi levendulát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában