támogatás

2021.06.10. 07:00

720 milliós többlettámogatással segíti a kormány a tatai beruházásokat

Tata esetében, a kormány további 720 milliós támogatásról döntött, amely óriási segítség abban, hogy minden beruházást biztonságosan be tudjanak fejezni a városban.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásaiból a 2014–2021-es uniós ciklusban mintegy 2,5 milliárd forintnyi jutott az Öreg-tó parti barokk kisvárosnak. Ennek köszönhetően számos beruházás már le is zárult Tatán, illetve a végéhez közeledik. Ezek közé tartozik a Kőfaragó Ház is, ahol szerdán Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos tájékoztatót tartott a helyi önkormányzat pályázatainak kormányzati kiegészítéseiről. Az eseményen többek között részt vett Michl József polgármester is.

Bencsik János kiemelte, hogy a hétéves ciklus alatt, a jelentős pénzügyi források dacára is, akadtak olyan fejlesztések, korszerűsítések, amelyek biztonságos befejezéséhez kiegészítő támogatásra lesz, van szükség, illetve néhány projekt elindítása is plusz anyagi segítséggel oldható csak meg. Ennek ismeretében, Tata esetében, a kormány további 720 milliós támogatásról döntött. A képviselő néhány példát is megemlített, ilyen az angolkerti vagy a Kristályfürdő helyén tervezett fejlesztés.

A projektek megvalósulásával nemcsak a város egy-egy szép, történelmi épülete, helyszíne újul meg, hanem a fejlesztéseknek köszönhetően – mindenki abban bízik, hogy – gazdasági szempontból is hasznot is hoznak ezek a beruházások. Az intézmények, épületek működtetésével az önkormányzat még bevételekhez is juthat.

Michl József az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a kiegészítő támogatások jelentős előrelépést hozhatnak a pályázati fejlesztések terén. A polgármester a Kőfaragó Ház kapcsán azt is elmondta, hogy a műemlék-épület melletti ingatlant is megvásárolta a város, és a két telek „összenyitásával” még teljesebb körű lehet fejlesztés.

Ezt követően a sajtó képviselőinek megmutatták a ház elkészült helyiségeit, köztük a gyümölcsaszaló műhelyt, a serfőzdét és a kávépörkölő „szobát” is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában