szavazás

2021.05.06. 06:15

Tatán vagy Tatabányán is épülhet az ország új csúcsmodern zebrája

Újabb okoszebrát építenek az országban, melynek helyszínére szavazni is lehet. A lehetséges helyszínek között Tata, Tatabánya és Tokodaltáró is szerepel.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Pearl Enterprises Kft. és a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából most közönségszavazás útján dől el, hogy hol alakíthatják ki az ország következő Safe­Cross okoszebráját és a voksok eredményeként akár megyei helyszín is lehet a „győztes”. Szavazni május 10-ig lehet és jó esély van arra, hogy akár a tatai Bacsó Béla úton, a tatabányai Kossuth Lajos út–Marasztok út kereszteződésében, az Árpád út–Árpád köznél, a Szent Borbála út–Lidl–tűzoltóság közötti gyalogátkelőnél, a Gerecse, a Hadsereg, Szent György utcák valamelyikében, vagy a tokod­altárói József Attila utcán valósítsák meg a fejlesztést.

A rendszer lényege, hogy a zebránál mozgásirányt érzékelő szenzorokat, kamerát is elhelyeznek és ha egy gyalogos át akar kelni az úttesten, akkor felvillannak a burkolatba épített LED-prizmák.

Esztergomban, a 11-es út belterületi szakaszán működik már egy okos zebra, mely csapadékos időben és rossz látási körülmények között is sokat segít a járművezetőknek.

Címkék#zebra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában