díj

2021.05.19. 14:00

Most már biztos: a Duna Múzeum kiállítása nemzetközi szinten is az egyik legjobb

Az Év Európai Múzeuma 2021 zsűrije különdíjjal ismerte el a múzeum különleges kiállítását. A díjhoz Völner Pál személyesen gratulált az intézménynek.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A kitüntetés alkalmából Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője május 18-án a helyszínen fejezte ki gratulációját. Az Év Európai Múzeuma idei díját a zsűri azért adta a múzeumnak, mert az új és innovatív szempontok alapján hozta létre új, Vízeum című, 2019-ben nyitott tárlatát, melyből más európai múzeumok is tanulhatnak.

A Vízeumot Völner Pál a gratuláció alkalmával együtt járt végig Horváth István igazgatóval. A képviselő a találkozón arról beszélt a sajtónak, hogy a Duna Múzeum már másodszor kapott különdíjat, ezért jött el gratulálni az intézmény vezetőjének és munkatársainak az elért eredményért. Völner Pár kiemelte: a védettségi igazolványokkal már lehet látogatni az ilyen intézményeket, ezért bíztatja a családokat, közösségeket, hogy jöjjenek el ide a Duna Múzeumba is és csodálják meg a Vízeum nevű audio-vizuális kiállítást.

Völner Pált Horváth István vezette körbe a múzeumban (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában