anyák napja

2021.05.02. 15:41

Meghitt fotókon és frappáns videóban vallottak olvasóink az anyaságról

Felhívásunkra, miszerint mutassuk meg többféle módon, mit jelent számukra édesanyának lenni, többen csatlakoztak.

Sz. Sz.

Forrás: beküldött

Fotó: Soltész Babett

A közeledő anyák napja apropóján felhívást tettünk közzé, amiben arra kértük a vállalkozó kedvű anyukákat és nagymamákat, hogy mondják el vagy mutassák meg, miben áll az anyaságuk. A játéknak azonban volt egy mókás kitétele, miszerint nem használhatták sem az anya szót, sem annak szinonimáit.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Közeledik az anyák napja🥰Édesanyaként ti hogy mondanátok el, hogy anyukák vagytok ?🙂 ❤️Küldjétek el képen, videón, írásban, várjuk ötleteiteket a kemma@kemma mail címünkre👇

 

Több munka is érkezett, amelyek jól tükrözik, milyen sokfélék is vagyunk mi, édesanyák.

Sugár Gabi, kétgyermekes anyuka például gondolatolvasóként jellemezte magát.

– Mit kértek reggelire? Mit főzzek ebédre? Hová menjünk a hétvégén? Hol van a sportcipő? Ilyen és ezekhez hasonló mondatok esetén gyakran néma csend vesz körül. Fiaim a szobájukban ülnek, és „nem érnek rá” válaszolni. Az esetek túlnyomó többségében magam lelem meg a választ. Még akkor is, amikor kisebbik fiam tanácstalanul téblábol a szobájában, mert nem tudja, hova tette a tesicuccot. Nagyon meglepődik, amikor én meg pillanatok alatt meglelem. Hogy miért? Egyszerű: gondolatolvasó vagyok.

Fotó: S. G. / beküldött

Feleki Marietta vicces videóban vallotta be, anyaként néha bizony ő sem tudja, mi lesz a következő lépés.

Soltész Babett mint írja, szavak nélkül, képekkel szeretné elmondani, mit jelent számára az anyaság. Az alábbi megható fotók pedig valóban beszédesek.

A Facebookon közzétett felhívásra sokan reagáltak kommentben is. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy az édesanyák többsége varázspuszival bír, aminek hatására minden fájdalom és bánat messze száll. Volt, aki mint erős támasz jellemezte magát, akire nemcsak a gyermekei, hanem unokái is bármikor számíthatnak, míg más hangsúlyozta, hogy mióta anyuka, azóta a túl nagy csend számára mindig gyanús.

A jeles nap alkalmából a tatabányai tűzoltók is üzentek anyukáiknak, az erről készült képválogatást alább nézhetik meg olvasóink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában