beruházás

2021.05.29. 20:49

Komoly üzenetet küldött a tóparti szállodaépítőknek Bencsik János

A miniszterelnöki biztos videós posztban összegezte az elmúlt időszak tatai beruházásait, és egy fontos álláspontot fogalmazott meg az Avalon-beruházás kapcsán.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Bencsik János

A napokban adták át a megújult Eszterházy-kastélyt Tatán, ennek apropójából Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő videós posztban összegezte az elmúlt időszak helyi fejlesztéseit. A képviselő kitért az Avalon-csoport szállodaberuházási terveire is.

Videója elején a kastély kapcsán elmondta: van ok arra, hogy néhány percre megálljunk és végiggondoljuk az elmúlt néhány esztendőben elvégzett közös munkát. Van öröm a megelégedésre és az örömre, hiszen az Esterházy-kastély ismét látogatható. Így mindenki megnézheti az épületet, aki meglátogatja Tatát és megismeri a város természeti szépségeit.

– Számunkra az a legfontosabb, hogy a tataiak és a környéken élők számára úgy tudjuk megőrizni és bemutatni ezt az örökséget, hogy továbbra is otthonuknak érezhessék. Továbbra is úgy érezhessék, hogy a tataiak vannak idehaza – emelte ki a miniszterelnöki biztos. – Fontos azt is hangsúlyozni, hogy a Tatára érkezők – akár látogatók, akár pénzemberek, akár vállalkozások – a kellő odafigyeléssel, alázattal figyeljenek a hely szellemiségére, a közös örökségünkre és a tataiak elvárásaira is – folytatta.

Kitért arra, is hogy hamarosan elindul az állami tulajdonba került Cifra-malom felmérése, kutatási felmérése és teljes tetőszerkezet rekonstrukciója is.

Hozzátette: az Öreg-tó partján csak a kis-közepes léptékű fejlesztések valósultak meg az elmúlt évben, míg a lovarda környékén nem indult meg a szállodaberuházás. Bencsik János felhívta a figyelmet, hogy a kormányzat elvárása az önkormányzat irányába az, hogy a jelenlegi építési szabályzat maradjon érvényben. Mindezt azért, hogy olyan léptékű fejlesztésre kerülhessen csak sor, amely tiszteletben tartja a természeti környezetet és a kulturális épített örökséget is.

– Ez egyben azt is jelenti, hogy aligha lesz lehetőség arra, hogy az elkövetkező években 130 szobás ötcsillagos szálloda épüljön meg ott – szögezte le. – Hogyha a befektető elfogadja és tudomásul veszi a helyi szabályokat – és nem nagyon tud mást csinálni -, akkor hasonló léptékű fejlesztést fog megvalósítani, mint amilyenek az Öreg-tó tóvárosi oldalán megvalósultak. Azt gondolom, ez a fajta befektetői hozzáállás elvárható a helyi önkormányzattól.

A miniszterelnöki biztos kiemelte továbbá, hogy ebben az esetben a jelenlegi és jövőbeni milliárdos kormányzati pályázati lehetőségek úgy fognak rendelkezésre állni, hogy Tata az elődökhöz máltóan újulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában