beruházás

2021.04.15. 06:19

Szabadidőpark és szabadtéri színpad is épül Nyergesen

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 180 millió forint támogatást kapott Nyergesújfalu szabadidőpark létrehozására.

P. J.

A nyergesújfalui szabadidőpark kialakítását a városközpontban, családi házas környezetben, a búcsútérként is használt volt focipályán tervezik.

– A terület legnagyobb részén pihenőparkot alakítanánk ki. A gyermekeket tematikus, többgenerációs játszótér és közlekedési tanpálya, a felnőtt látogatókat szabadtéri fitneszpark fogadja majd – tájékoztatott Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere.

A városvezetőtől azt is megtudtuk, hogy kétszáz néző befogadására alkalmas szabadtéri színpad is létesül. Sőt, játszóház, kávézó és mosdók teszik komfortosabbá, kényelmesebbé az ide érkezők pihenését. A teljes fejlesztési területen lesz közvilágítás, és biztosítják a csapadékvíz elvezetését, továbbá közparkolót is építenek. A park a közösségi élet aktív színtere lesz, helyt ad majd megyei gyermekszínjátszó-találkozónak, és a tervek szerint középiskolások részvételével telepítenek köré növényeket.

– Örömteli, hogy Nyergesújfalu támogatása mellett két bakonyaljai településre többletforrást sikerült hozni, és 13 millió forinttal kiegészíteni a korábban elnyert mintegy 60 milliót – emelte ki Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. – Így megvalósulhat az eteiek álma, az új egészségház, és Bakonybánkon megújulhat az orvosi rendelő.

A lebontott etei rendelő helyén megvalósuló új épületben kap helyet a házi-, a fogorvosi és a gyermekorvosi rendelő egyaránt. A kialakítását a mostani többletforrással együtt megítélt 56 millió forintos TOP-támogatás segíti, amelyet a megyei önkormányzat vállalkozásfejlesztési alapítványától kapott kamatmentes hitel is kiegészít. A bakonybánki orvosi rendelő felújítása is megkezdődhet a plusztámogatással együtt csaknem 17 millióból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában