segítségnyújtás

2021.04.14. 11:30

Önkéntesnek állt a kecskédi oltóponton a 15 éves diáklány

Korcsmáros Dorina középiskolás tanuló, aki önkéntesként sokat segített a kecskédiek beoltásában. A fiatal lány az egészségügyben dolgozó édesanyja nyomdokaiba lépne.

W. Zs.

Forrás: Beküldött

A település lakosainak csaknem fele már beoltatta magát koronavírus ellen. Legutolsó információink szerint a háziorvosi rendelőben, az oltópontokon és a mobil oltóállomáson összesen 713-an megkapták a Moderna- vagy AstraZeneca-vakcinát. Sőt, 248-an már a második oltáson is túl vannak.

A helyi orvosi rendelőben folyamatosan fogadják a pácienseket. Néhány héttel ezelőtt, nagypénteken például 50 oltóanyag érkezett a dr. Tutervai Istvánhoz. Az egészségügyi ellátásban nagy segítségre voltak a szakápolók, többek között Korcsmáros Mónika és Hartmanné Kacz Dorottya, de önkéntesek is szívesen segítettek és teszik ezt a jövőben is. Egyikőjük édesanyjának 12 éve munkahelye a kecskédi orvosi rendelő.

Dorina szeretne édesanyja nyomdokaiba lépni (Fotó: Beküldött)

Korcsmáros Dorinát telefonon értük utol. A fiatal az oltással kapcsolatos adminisztrációban, hőmérőzésben segített. Dorina egészségügyi technikus végzettséget szerez majd a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikumban, egyelőre kilencedikes. A jövőt illetően komoly elképzelései vannak. Mint mondta, édesanyját követve mindenképp az egészségügyben maradna, gyógytornászként és lovasterapeutaként. További önkénteseknek, Szűcsné Bagócsi Ibolyának, Orlovitsné Szalczinger Katalinnak is jár a köszönet az áldozatos munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában