Michl József: már 8 ezer embert beoltottak a tatai járásban

A 40 ezres lakosságú tatai járásban már 8 ezren kapták meg a védőoltást a háziorvosoktól vagy az oltóponton. A polgármester friss információkról tájékoztatott videójában.

Kemma.hu

Michl József polgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videóüzenetben tájékoztatta a tataiakat a várost érintő legfrissebb járványügyi hírekről. Beszámolóját azzal kezdte, hogy a mai napon nagyjából 1800 ember kapta meg második oltását orosz vakcinával. A tatai járásban a háziorvosok eddig 5 ezer, míg a tatai oltóponton 3 ezer járásban élő embert oltottak már be, ami azt jelenti, hogy a 40 ezres lakosságú járásból összesen 8 ezren kapták meg az első vagy a második oltásukat is.

A városvezető elmondta, hogy a napokban hozzávetőlegesen 25 százalékkal csökkent a megyében az új fertőzöttek száma, de ez még biztosan nem hozható összefüggésbe a beoltottak arányával. Ezt követően még sűrűbbé válik az oltás a tatai ponton, ezért arra kért mindenkit a polgármester, hogy figyelje telefonján az SMS-t, vagy értesítést házorvosától.

Elkezdődött a szoptatós és várandós kismamák oltása is, őket Tatabányán oltják a kórházban Pfizer vakcinával. Mindemellett a pedagógusok oltása is megkezdődött, akiket szintén Tatabányán oltanak be. A tatai óvodákban és bölcsődékben a beoltottak száma jelenleg 55 fő. Oltásra még 39-en várnak a pedagógusok közül. Michl József azt is elmondta, hogy a bölcsődékben 72 kisgyermek, míg az óvodákban 45 kisgyermekről gondoskodnak jelenleg.

A Szociális Alapellátó Intézmény dolgozóinak 80 százaléka már megkapta az oltást, míg a szociális otthonban a dolgozók és gondozottak mindannyian átestek az elsőkörös oltáson.

A polgármester arra kér minden beoltott tatait, hogy ők se érezzék biztonságban magukat. A maszkhasználat és minden előírás rájuk ugyanúgy vonatkozik, mint bárki másra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában