csúszás

2021.04.21. 13:53

Engedély hiányában akadt meg a tatabányai parkoló építése

A Hermann Ottó Általános Iskola melletti parkoló kialakítását már tavaly elkezdték, eredetileg november 19-én át is adták volna. Utánajártunk, miért állnak a munkálatok.

Szász Dalma Kitti

A kerítést elbontották, némi követ kiszórtak, de azóta áll a munka

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Több olvasónk jelezte, furcsállják, hogy az ősszel nagy lendülettel indult, de aztán a kerítés egy részének lebontásával, majd némi zúzott kő kiszórása után leállt a megyeszékhelyen a Herman Ottó Általános Iskola melletti parkoló kialakítása. Számos telefon és levél után sikerült a városházától választ kapunk kérdéseinkre. Kiderült, hogy úgy kezdték meg a munkálatokat, hogy nem volt meg minden engedély.

A kerítést elbontották, némi követ kiszórtak, de azóta áll a munka
Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

Dr. Verhóczki Zita jegyző azt írta, hogy az engedélyeztetési eljárás jelenleg is zajlik. Mint októberben, a beruházás kezdetekor megírtuk: a Záray Márta pihenőpark környékén élők, valamint az orvosi rendelőbe és az edzőterembe érkezők ezzel a beruházással könnyebben találnak majd parkolóhelyet a mintegy ezer négyzetméteres területen. Eredetileg azt közölték, hogy a munkálatok várhatóan november 19-re elkészülnek.

A válasz szerint az engedélyeztetési eljárás azonban jelenleg is zajlik. Az iskola udvarában kialakítandó parkolók számának növelése érdekében közműkiváltásra van szükség. A válasz szerint a távhővezetéket a fűtési időszakon kívül, nyáron tudja kiváltani a szolgáltató, így az ő munkája a tervek szerint augusztusban fejeződik be. Így csak ezt követően épülnek meg a parkolók.

Dr. Verhóczki Zita válasza szerint a beruházás tavaly októberben a növényzet eltávolításával, a terület kitisztításával kezdődött, s mivel egyelőre forgalomtól elzárt területről van szó, semmilyen fennakadást, korlátozást nem jelentenek a munkálatok, így a csúszás sem. Többletköltséget a közművek kiváltása jelent, de ezzel növekszik a parkolók száma is. A korábban tervezett húszról harminckettőre. A jegyző hozzátette: a téli időjárás miatt például a Kinizsi utca támfalépítése és útfelújítása is leállt egy rövid időre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában