Operatív Törzs: elterelik a Monostori hídon Szlovákiába igyekvő személyforgalmat

A mai nappal kezdődően Szlovákiában szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezettek be. Az új Monostori hídon Szlovákiába igyekvő személyforgalmat elterelik.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya

Az Operatív Törzs március 3-i tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes arról számolt be, hogy a Szlovák Köztársaság a járvány harmadik hullámára való tekintettel szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezetett be a mai nappal kezdődően.

Az alezredes tájékoztatása szerint a Szlovák Köztársaság fő határmegbízottja levélben értesítette az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében megelőző intézkedéseket vezetett be. A mai napon, reggel 5 órától a szlovák oldalon lezárták a Letkés és Ipolyszalka közötti átkelőhelyet.

A határmegbízott levelében továbbá arra kérte a magyar határforgalom-ellenőrzési és határőrizeti feladatokat ellátó szervet, hogy intézkedjen a Szlovákia felé irányuló, új, komáromi Monostori hídon érkező személyforgalom elterelésével kapcsolatban. A forgalmat terelje a régi, komáromi határátkelő irányába. Kiss Róbert tájékoztatása szerint a mai nappal ezeket az intézkedéseket bevezették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában