Két nap alatt több mint félezerrel nőtt a fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

Tatán, a kórháznál kialakított oltópontnál fegyelmezetten várnak az emberek. Komárom-Esztergomban két nap alatt 511 új fertőzöttet regisztráltak.

Kemma.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk. Egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Országos szinten 6369 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 452 ezer 547-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 ezer 619-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 331 ezer 557, de az aktív fertőzöttek száma is 105 ezer 371-re emelkedett.

Komárom-Esztergom megyében csütörtökre 307-tel, péntekre 204-gyel nőtt a fertőzöttek száma, vagyis két nap alatt 511-gyel. Így a járvány kezdete óta a megyei covidosok száma immár 15 ezer 835.

https://public.flourish.studio/visualisation/4659532/

Tatán, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet Hősök tere felőli bejárata előtt a parkoló területét az önkormányzat a mai naptól csütörtöktől péntek 20 óráig lezárta. Ahogy a város " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán olvasható, minderre az épületben kialakított oltópont miatt volt szükség, hogy az akadálytalanul megközelíthető legyen. Ide csak azok hajthatnak most be, akik az oltópontra érkeznek. A helyszínen azt tapasztaltuk, hogy a katonai sátornál fegyelmezetten várnak az oltásra érkezők, a forgalmat pedig közterület-felügyelők irányítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában