hiba

2021.02.04. 14:17

Ömlött a forró gőz a gödörből Esztergom belvárosában

Igazi látványosság lett a sérült csőből szivárgó gőzpára az esztergomi belvárosban, miután eltört a távhővezeték.

W. P.

Igazi látványosság volt a belvárosban a gőz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A közelmúltban meghibásodott a Bajcsy-Zsilinszky úton a Rákóczi téri épületek primer távhőellátó vezetéke, melyet most javítottak meg a Promtávhő Kft. szakemberei – tudtuk meg a cég kommunikációs ügynökségéről. Már előző hétvégén igazi látványossággá vált a munkaterület, hiszen a kordonnal elzárt járdaszakasz mellett gőzpára tört fel.

Igazi látványosság volt a belvárosban a gőz (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Mint azt megtudtuk, a szolgáltató munkatársai a hiba pontos helyét csak a vezetékszakasz feltárásával tudták meghatározni, ezért ástak két gödröt a járda és az úttest között, az arra sétálók pedig nem egy termálforrás, hanem a kilyukadt vezetékből szivárgó 75–80 Celsius fokos víz páráját figyelhették meg.

A cég a helyreállítással kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat, hogy a javítás várhatóan 10–12 órán keresztül tart majd el: emiatt kedden 8 és 20 óra között a Rákóczi tér és Lőrinc utca egyes épületeiben szolgáltatáskimaradással kellett számolniuk a lakosoknak. Mindez nem érte váratlanul őket, hiszen erről a cég honlapján és a lépcsőházakban elhelyezett tájékoztatókon előzetesen értesítették őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában