Lazítás Oroszlányban: már nem mindenhol kötelező a maszk viselése

Lazók Zoltán polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy február 2-tól már nem mindenhol kötelező a maszk használata Oroszlányban.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Lazók Zoltán

Oroszlány polgármestere, Lazók Zoltán legutóbb február 1-ig meghosszabbította a városban a kötelező maszkhasználatot. Az erre vonatkozó rendelet a mai naptól hatályát vesztette. Ennek értelmében a városvezető" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> újabb intézkedésekkel jelentkezett közösségi oldalán.

Mint posztjában a polgármester írja, eddig a város minden közterületén kötelező volt a maszkviselés. Ezt a szabályt a lakosság többsége felelősségteljesen be is tartotta. Hangsúlyozta, hogy talán ennek is köszönhető, hogy folyamatosan javul a karanténban lévők, valamint a fertőzöttek statisztikája a városban.

Mindezek tekintetében, a polgármester legújabb rendelkezésének értelmében február 2-tól nem kell a település valamennyi közterületén és nyilvános helyén maszkot használni. A városvezető részletezte, hogy hol kell továbbra is betartani a kötelező maszkviselés szabályát.

Kötelező maszkhasználat:

  • városi piac területe
  • üzletek és intézmények parkolói
  • tömegközlekedés – vasút, autóbusz – kijelölt megállóhelyei
  • a várakozás során igénybe vett területek (pl. posta, üzletek előtti sorban állás, a Rákóczi úti üzletek)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában