politika

2021.02.20. 13:22

Civil vagy momentumos? Popovics Juditot is benevezték az ellenzéki előválasztásra

A Mindenki Magyarországa Mozgalom a hírhedt ácsi expolgármester után ezúttal tatai jelöltet nevezett meg.

Kemma.hu

A Kodály téri Zenepavilonnál mutatta be tatai polgármester-jelöltjét, Dr. Popovics Juditot csütörtökön az ellenzéki összefogás.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A múltkor bejelentettek mellett újabb jelölteket nevezett meg Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke az ellenzéki előválasztásra. Legutóbb Lakatos Bélát, a hírhedt ácsi expolgármestert vették elő a komáromi-kisbéri-oroszlányi választókerületben, most pedig Bencsik János miniszterelnöki biztos, kormánypárti honatya lehetséges kihívóját jelentette be a Tatai-medencére.

Márki-Zayék jelöltje az ellenzéki előválasztásra dr. Popovics Judit, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként jutott be a tatai testületbe a 2019-es választáson. Az MMM elnöke videójában többször beszélt civil jelöltekről, kitérve arra, hogy az előző körben is civileket jelentettek be. Szólt arról is, hogy olyan emberek mellett állnak ki, akik szerintük nemcsak az ellenzéki előválasztást tudják megnyerni, de az országgyűlésit is. Hozzátette: elsősorban továbbra is civil, pártfüggetlen jelölteket fognak bejelenteni a jövőben, de lesznek körzetek, ahol párttámogatással, vagy épp párttagként indulókat fognak támogatni. Hogy dr. Popovics Judit e három kalap közül melyikbe tartozik, az nem egyértelmű.

Érdekesség ugyanis, hogy bár közös ellenzéki jelölt volt a polgármesteri és a képviselői posztra is dr. Popovics Judit, neve s fotója a Momentum honlapján szerepelt, mint politikusuk. Sőt, ők maguk aposztrofálták így, amikor bemutatták. A bal- és jobboldali médiákban is rendszeresen momentumosként jelölték, de ahogy az az egyik tatai testületi ülésen elhangzott, ezt csak ott, a teremben kérte ki magának. Majd később egy Facebook-posztban. Fekete-Győrék honlapján már nem szerepel a képviselő, de a párt tatai szervezetének Facebook-oldalán sem nagyon bukkant fel. Sőt, a tavalyi szállodaépítési terv kapcsán tartott sajtótájékoztatónál sem említették név szerint az „ellenzéki képviselők” között, akik kiszorultak a helyszínről.

Az MMM közleményében kiemelte: elsődleges céljuk az, hogy mind a 106 választási körzetben legyen előválasztás, ahol valódi verseny során, a legalkalmasabb jelölt győz majd és ezzel az előválasztási győzelemmel megerősödve indulhat majd a 2022-es választásokon. Mint írtuk, a 3. választókerületben azt a Lakatos Bélát nevezték az előválasztásra, aki momentumos színekben indult az előző országgyűlési választáson, de kínos eredménye után bejelentette, hogy inkább a polgármesterségről is lemond Ácson. Ez végül mintegy négy hónappal később, viharos körülmények között történt meg.

2018-ban Lakatos 1363 szavazatot kapott az oroszlányi-kisbéri-komáromi körzetben, míg a nyertes Czunyiné Dr. Bertalan Judit (Fidesz-KDNP) 29 ezer 241-et, ami valamivel több, mint 50 százalékos, tehát abszolút győzelem volt. Az akkor még aktív ácsi városvezetőt a jobbikos, az MSZP-Párbeszédes és az LMP-s jelölt is több ezer vokssal verte meg.

 

(Kiemelt képünk 2019-ben készült, amikor Popovics Judit bemutatkozott ellenzéki jelöltként Tatán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában