tudatosság

2021.01.11. 20:01

Sportbloggernek állt a Bányász gólvágója

Az NB III-ban szereplő Tatabányai SC gólfelelőse, Árvai Dániel új fába vágta a fejszéjét, blogot indított, amelyben a tudatosságra ösztönöz minden sportolni vágyót.

Krupánszki Máté

Forrás: Beküldött

Biztos sokan vagyunk azzal úgy, hogy néha jön egy fellángolás, elhatározás és minden előzetes felkészülés nélkül elmegyünk futni, konditerembe súlyokat emelgetni, hogy fittebbek legyünk. A legtöbb esetben ez nem tart tovább egy-két alkalomnál, mert a motivációnk elfogy, vagy fájdalmaink is jelentkeznek. Mindezek elkerülésében és megfelelő kezelésében tud segítséget nyújtani Árvai Dániel, az NB III-as Tatabányai SC gólvágójának Tudatos sportoló elnevezésű blogja, amelyet októberben indított el.

Dani életében először nyáron állt elő az a helyzet, hogy csak a blogolással tudott foglalkozni, ezért elkezdte magát jobban beleásni a különböző tanulmányokba, gyógytornászok, sportolók és szakemberek írásaiba, majd elindította saját oldalát.

– Annyira élveztem, hogy arra gondoltam, másokat is hasonlóan érdekelhet ez a tudatosság, de nem találnak hiteles forrást vagy nincs idejük utánanézni mindennek. Erre akarok megoldást nyújtani, hasznos és könnyen alkalmazható tippeket és tanácsokat adni, elsősorban sportolóknak, de hobbisportolóknak is.

Az sem véletlen, hogy a tatabányai csatár sportblogjában a tudatosság áll a középpontban. Elmondása szerint a mai modern sport már nem csak arról szól, mint régen, hogy az ember csak edz és kizárólag a tehetségén múlik, hogy jó lesz-e valamiben.

– Fontos a tehetség, de rengeteg más tényező is van, amelyek javításával új szintre lehet lépni. Vannak például olyan regenerációs módszerek, amelyek drasztikusan csökkentik a sérülés kockázatát. Engem ledöbbentettek ezek a tények. Itthon még mindig csak nagyon magas szinten figyelnek például a táplálkozásra – mondta Dani, aki azt is elárulta, hogy milyen témakörökben tud segítségére lenni a sportolni vágyók számára a blogján.

– Hat témakörből válogathatnak az olvasók: egészség, edzés, táplálkozás, sportpszichológia, regeneráció és prevenció. Egyelőre 8 cikk érhető el, hiszen nemrég indult a blog, de terveim szerint minden hónapban 4-5 új minőségi tartalom fog készülni. A közeljövőben elismert szakemberek bevonását tervezem, így adva még hitelesebb tanácsokat – fejtette ki a Bányász gólvágója.

Dani célja, hogy olyan közösség találja meg számításait a blogján, akik hasonlóan gondolkodnak és tesznek az egészségükért.

– Jó lenne, ha később az olvasókkal és a szakértőkkel karöltve osztanánk meg a tapasztalatainkat, számolnánk be fejlődésről a különböző tippek hatására. A cél – természetesen a sportolás népszerűsítése mellett – egyfajta tudatos gondolkodás kiépítése. Ha ezt sikerülne elérni akár csak egy kis közösségben, már boldog lennék – fogalmazott a csatár.

Elmondása szerint az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak. Sportolók és személyi edzők is osztottak már meg tartalmat blogjáról. Három hónapja indult az oldal, így még idő kell, míg széles körben híre megy, de Dani addig is élvezettel szolgáltatja az érdekességeket.

Nem csak a blogolás terén, a fociban is nagy célokkal és ambíciókkal vág neki a tavaszi szezonnak a közönségkedvenc gólzsák: szeretnék minden hátralevő mérkőzésüket megnyerni, bár tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű.

– Újonc csapat vagyunk, de csalódott lennék, ha nem lennénk ott az első hatban. Álltunk már a második helyen is, ami nem a szerencse műve volt. Azt a formát kell visszahozni. Kicsit nehéz nekem ez az ötvédős játékrendszer, amiben támadóként nehéz felszínre hozni a személyes kvalitásaimat. A négy gólnál is szerezhettem volna többet és a játékommal sem voltam teljesen elégedett. A következő fél évben újra gólokat szeretnék szerezni és színesíteni a játékstílusomat – fogalmazott a jövőt illetően Dani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában