az Év Önkéntese

2021.01.09. 18:47

Kedvességével mindenki szívébe belopta magát a tatabányai ovi lelkes segítője

December 5. az önkéntesek világnapja. A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház az 2020-ban is várta a javaslatokat az Év Önkéntese díjra. Három kategóriában lehetett szavazni, az Év Megyei Önkéntese díjak egyikét a tatabányai Záreczki Zoltánné kapta.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldött

A megyei szervezet kilencedik éve díjazza azokat, akik önként segítenek másokon, rászorulókon, közösségeken. Az idén öten vehettek át díjat, ám a járvány miatt az elismerések átadása nem a hagyományos módon történik. A kitüntetettek akkor kapják meg a munkájukat dicsérő szobrocskákat, ha a korlátozások az összejövetelt lehetővé teszik.

Záreczki Zoltánné a karrierje kezdete óta kisebb és nagyobb gyerekekkel foglalkozott. A KOMÉP vállalatnál harminc éven keresztül volt gazdaságvezető. Nyugdíjba vonulása után sem tétlenkedett: gyógypedagógiai asszisztensként dolgozott a rehabilitációs intézetben. Kiemelt figyelemmel és türelemmel fordult az elesettek, a rászorulók, a fogyatékkal élők felé. A valamilyen nehézséggel élők elfogadása soha nem volt kérdés, nehézség számára. Kedvességével, türelmével minden gyermeket, felnőttet maga köré vonzott.

– Az óvoda és a rehabilitációs intézet közel volt egymáshoz, sokat sétáltunk arra a sérült gyerekekkel. Az óvodapedagógusok sokat beszélgettek a kicsikkel, egyre közelebb került egymáshoz a két intézmény. Egy idő után meghívták őket az óvodába, meséltek nekik, bábelőadást is tartottak. Mi is barátságot kötöttünk az óvoda pedagógusaival – mondta az önkéntes, aki ezt követően az Esztergomi úti Micimackó Óvodában vállalt feladatokat. Már négy éve segíti a pedagógiai munkát, lelkiismeretes és önzetlen támogatóként. Tevékenységéről a Micimackó Óvoda pedagógusai, munkatársai azt írták: rendszeresen segíti az intézményben folyó szakmai munkát. Kiveszi a részét az óvoda kirándulásain, úszásoktatásban résztvevő gyermekek szállításában, öltöztetésben, gondozási feladatokban.

Korlátozások miatt otthonról dolgozik

Jelenleg a vírushelyzet okozta szigorítások miatt Záreczki Zoltánné nem tud személyesen részt venni az óvodai életben, otthon végezhető tevékenységekkel segíti a pedagógusok szakmai munkáját.

– A mostani helyzet nem teszi lehetővé, hogy személyesen jelen legyek az intézményben, ezért itthonról végezhető feladatokkal támogatom az óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában