szomorú hír

2021.01.01. 18:38

Gyász: szilveszterkor elpusztult az Audi-gyárból mentett cuki hód

Szomorú hírt közölt az állat gondozója, a dömösi Márton András. Az állatvédő megrendítő fotókat is megosztott a kis állatról.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Márton Vlad András

Botulizmus okozta a halálát annak a hódnak, amelyet 202 decemberében a győri Audi területéről mentett meg a dömösi BirdMania – Madárpark és Vadmadár-mentőközpont. Mint a központ munkatársa, Márton András Facebook-oldalán beszámolt, a botulizmus okozta bénulás szilveszter hajnalban elérte az állat rekeszizmát, így a légzése előbb kapkodóvá vált, majd leállt. Az állatmentő megindító sorokkal állít írt a hódról: ”Dagi Bob ma reggel 9 óra körül átment a Szivárványhídon, odaát épít pár gátat, alakít ki vizes élőhelyeket. A maradék erőm, erőnk jó részét magával vitte.”

A poszt szerint Bob állapota nem romlott a hét első napjaiban, sőt: fecskendőből szépen ette a gyógytáp vizes oldatát, ivott, bőszen rágta a fűzfa ágakat. Azonban csütörtökön gondjai lettek az ürítéssel. Tornáztatták, fürdették, de így is estére már csúnyán felgázosodott. Állatorvoshoz is elvitték, ám a kis állat állapota láthatóan romlott, így az állatorvos, dr. Schütz Éva felajánlotta az eutanázia lehetőségét.

Az állatvédők azonban nem adták fel, így hajnalig tornáztatták, meleg vizes fürdőt és pocakmasszázst kapott a hód. Így végül gázok egy része távozott, evett is Bob másfél fecskendő tápot, ágat rágott, sőt, napok óta először két kézzel mosakodott a fején, füle mögött, ahol elérte. De a remény sajnos hiába volt, mert Bob mégis feladta a harcot: kicsivel később változott a légzése, majd leállt.

Az állatmentő megrendítő fotókat is megosztott az állat utolsó óráiról.

" data-width="500" data-show-text="true">

">#mi_ezt_csináljuk

#that_is_what_we_do

...most sírunk, aztán temetünk :'(

Hód már nem jelenti.

RIP Dagi Bob.

A...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában